2013/03/05

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Συναγερμός στο Σαλόνι της Γενεύης, όπου η Lamborghini έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Η Lamborghini Veneno κοστολογείται 3,5 εκατ. ευρώ και αποτελεί ουσιαστικά ένα αγωνιστικό μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους, ενώ ο σχεδιασμός της υπηρετεί κατά κύριο λόγο την αεροδυναμική.

Έτσι λειτουργεί το μπροστινό καπό σαν τεράστια αεροτομή, πιέζοντας το αυτοκίνητο στην άσφαλτο, ενώ ο κινητήρας βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού.Η ακριβότερη και γρηγορότερη Lamborghini εφοδιάζεται με τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα 6,5 λίτρων της Aventador, όμως στη Veneno αποδίδει 750 ίππους, δηλαδή 50 περισσότερους. Φυσικό επακόλουθο αποτελούν οι επιδόσεις επιπέδου Φόρμουλα 1, καθώς...

η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 3'' και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 355 χλμ./ώρα. Έτσι επιβεβαιώνεται και το όνομα Veneno, που σημαίνει στα ισπανικά «δηλητήριο».

Το αμάξωμα έχει κατασκευαστεί από πανάκριβα και πανάλαφρα ανθρακονήματα, οι πόρτες ανυψώνονται σαν φτερά πουλιών και οι ζάντες -20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω- είναι σχεδιασμένες αεροδυναμικά σαν τουρμπίνες, για να ψύχονται οι δίσκοι των φρένων.

Προς απογοήτευση των απανταχού γης κροίσων, θα κατασκευαστούν μόνον τρεις Veneno και έχουν πουληθεί ήδη σε αγοραστές «εκτός ΕΕ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της Lamborghini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....