2013/03/23

Ολοι οι χρήστες του Διαδικτύου είμαστε φακελωμένοι

Περισσότερα από 75.000 αιτήματα έγιναν μέσα στο 2013 στη Microsoft από τις διωκτικές αρχές αρκετών κρατών στον πλανήτη.

Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν από την ίδια την αμερικανική εταιρεία, στην Έκθεση Διαφάνειας που εξέδωσε για πρώτη φορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Microsoft γνωστοποίησε βασικά στοιχεία των λογαριασμών, όπως τη διεύθυνση ΙΡ ή το ψευδώνυμο του χρήστη.
Ανάλογες εκθέσεις διαφάνειας εκδίδουν και άλλοι ιντερνετικοί κολοσσοί, όπως η Google και το Twitter, με σκοπό να ενημερώνουν τα μέλη τους για το πλήθος των στοιχείων που ζητούν να μάθουν οι κρατικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο.
Τα αιτήματα αφορούσαν 137.000 λογαριασμούς, σε υπηρεσίες όπως το Hotmail, το Outlook.com, το Xbox Live και το Skype. Από τον αριθμό των λογαριασμών είναι δύσκολο να συναχθεί ο αριθμός των χρηστών, καθώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο να διατηρεί κανείς περισσότερους από ένα λογαριασμούς στις διάφορες υπηρεσίες.
Μόλις στο 2,1% των περιπτώσεων ζητήθηκε από τη Microsoft να παραδώσει το περιεχόμενο που έχουν «ανεβάσει» οι χρήστες στις υπηρεσίες της – όπως κείμενα και εικόνες που έχουν αποθηκεύσει online ή e-mail που έχουν αποστείλει μέσω των σέρβερ της. Από αυτά τα αιτήματα, το 99% υποβλήθηκε από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές.
Τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν γενικότερες πληροφορίες, όπως ψευδώνυμα, διευθύνσεις ΙΡ. Οι χώρες που υπέβαλαν τα περισσότερα ήταν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Τουρκία, η Γερμανία και η Γαλλία.

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....