2010/02/25

Ξεπεράστηκε το πρόβλημα της Google με τις αναρτήσεις των blogs


Φαίνετε πως ξεπεράστηκε το πρόβλημα της Google σχετικά με την
δημιουργία αναρτήσεων  (επεξεργασία νέου τύπου)στις ιστοσελίδες.
 Για 2 μέρες είχε πέσει το σύστημα της Google και για να μπορέσει 


κάποιος να αναρτήσει θα έπρεπε να επιστρέψει στην επεξεργασία 
αναρτήσεων παλαιού τύπου.


Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους προβλήματα..

2010/02/23

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ FOCUS

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ..
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS..
ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..

Εχω βάλει τον τίτλο.. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ.. και συμπληρώνω: Ας επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο, και ας δώσουν αυτές τις αποζημιώσεις που τοσα χρόνια ακούμε αλλά δεν βλέπουμε γιατί οι απατεώνες του βορά κάνουν την πάπια.. Αποζημιωσεις δισεκατομμυριων ευρω..

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Επιχειρώντας να πλήξει το κύρος της χώρας μας, αλλά και ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας και ιστορικού σεβασμού, το εβδομαδιαίο περιοδικό εμφανίζει το άγαλμα, σε φωτογραφικό μοντάζ, ντυμένο από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία.
Κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού στην Ιστορία ξεπέρασε το 
περιοδικό «Focus» στο εξώφυλλό του, στο οποίο με μοντάζ απεικονίζει την 
Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία   Κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού στην Ιστορία ξεπέρασε το περιοδικό «Focus» στο εξώφυλλό του, στο οποίο με μοντάζ απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία.Το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο: «Οι Eλληνες μας στερούν τα χρήματά μας και «Tι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία;».
Στην ιστοσελίδα του περιοδικού με το κακόγουστο δημοσίευμα που κινείται στα όρια του ρατσισμού, παρουσιάζεται βίντεο στο οποίο ένα ζευγάρι Γερμανών δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του Νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι με το που αναρτήθηκε η έκδοση στο Διαδίκτυο, δεκάδες Ελληνες του εξωτερικού εξέφρασαν την οργή τους με μηνύματα που απέστειλαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού «Focus».
Η «ευφυής» κίνηση των συντακτών του περιοδικού «Focus» αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά από προκλητικά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 

Βαριές κουβέντες και από το περιοδικό Stern

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα.
Ο συντακτης της επιστολής Walter Wüllenweber συνεχίζει γράφοντας: «Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ αντίθετα εσείς οι έλληνες έχετε, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας "φίλοι". Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ <<ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ>> ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ -ΔΕΛΤΑ ΕΥΡΩΤΑ)

Το μονοπάτι της φύσης.
ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΑ..
ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ..
Το πρώτο οργανωμένο μονοπάτι αμμόλοφων στη Μεσόγειο, ήρθε για να  προσελκύσει στον Ευρώτα σχολεία όλης της χώρας μέσω σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας. Πρόκειται για ξύλινο μονοπάτι γνωριμίας με τους παραθαλάσσιους αμμόλοφους του Ευρώτα. Οι λευκές και οι γκρίζες θίνες, τα "άγνωστα" φυτά της άμμου με τα ονόματά τους, τα μικρά τέλματα και τα ποταμάκια, οι θαλάσσιες χελώνες και τα μεταναστευτικά πουλιά, αποτελούν μερικές από τις θεματικές του μονοπατιού.
Το "Μονοπάτι της Φύσης" κατασκευάστηκε με τη συνεργασία του Δήμου Έλους σε δημοτική έκταση και η επίσκεψή του έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα οικοξενάγησης του Περιβαλλοντικού Σταθμού Ευρώτα.
Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 13 Δεκεμβρίου του 2000 στην παραλία της Κυανής Ακτής. Εκεί βρέθηκε ο Δήμαρχος Έλους, οι Διευθυντές Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού, μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Την παράσταση όμως έκλεψαν 37 παιδιά από τα σχολεία Ασωπού και Παπαδιάνικων που ήταν και οι πρώτοι μικροί εξερευνητές στο μονοπάτι της άμμου.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ?
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ.. ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΧΑΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ..
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ..
ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ: ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ "ΚΑΙΓΕΤΕ" ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΑΛΛΑ...
Η ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΗΡΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ..

2010/02/21

ΤΟ Sonisphere Festival ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
TERRA VIBE PARK, ΑΘΗΝΑ
ΟΙ METALLICA, SLAYER, MEGADETH ΚΑΙ ANTHRAX ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !
Η DiDi Music / Big Star Promotion, επίσημα πια, επιβεβαιώνει ότι την
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στο Terra Vibe Park θα εγκαινιαστεί ένας
νέος θεσμός που θα συνταράσσει τα καλοκαίρια μας: το Sonisphere Festival!!
Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Sonisphere Festival, σε μία μόνο μέρα, θα παρουσιάσει ένα line up που θα σας μείνει αξέχαστο!!!


Οι Big Four - METALLICA, SLAYER, MEGADETH και ANTHRAX - θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία, και μαζί με τους Stone Sour, Mastodon, και Bullet For My Valentine, θα προκαλέσουν ακόμα και στο πιο απαιτητικό κοινό, φρενίτιδα ενθουσιασμού!
Ο LARS ULRICH των METALLICA σχολιάζει την ιστορική ανακοίνωση:
"Ποιος θα το περίμενε, ότι 25 χρόνια μετά το ξεκίνημα της, οι big 4 της thrash metal όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά τώρα θα παίξουν και μαζί για πρώτη φορά... what a mindfuck! Bring it on!"
“Ήταν η ώρα να συμβεί κάτι τέτοιο,” λέει ο KERRY KING των SLAYER. “και η ώρα για τους fans να πάρουν επιτέλους αυτό που θέλουν. This is fucking awesome.”

“Είναι ευκαιρία ζωής για τους οπαδούς του Heavy Metal να δουν τα τέσσερα μεγαλύτερα συγκροτήματα του είδους στην Αμερικάνικη Ιστορία, μαζί, σε μια σκηνή” καταλήγει ο ηγέτης των MEGADETH, DAVE MUSTAINE. “Εάν έχουν μείνει κεφάλια στο τέλος του Φεστιβάλ που δεν έχουν κοπανηθεί, δεν ανήκουν εδώ.”
Έχοντας βραβευτεί ως το “Καλύτερο Νέο Φεστιβάλ” στα UK Festival Awards 2009 το SONISPHERE FESTIVAL προχωράει δυνατά με την ανακοίνωση του line up του και στην Ελλάδα το 2010.
Το SONISPHERE του 2009, μέτρησε τη συμμετοχή 300.000 fans σε έξι φεστιβάλ της ηπείρου, στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, και τη Βρετανία. Επιδεικνύοντας ένα line-up που κάλυπτε πραγματικά ένα ευρύ φάσμα της ροκ μουσικής σκηνής, οι Metallica ως πρώτο όνομα, οδήγησαν μια πολυποίκιλτη συλλογή από συγκροτήματα, από χώρα σε χώρα συμπεριλαμβανομένων των Slipknot, Lamb Of God, Anthrax, Linkin Park, The Prodigy, The Hives και πολλούς άλλους, κάνοντας έτσι την εναρκτήρια περιοδεία τρομερά επιτυχημένη.
Το 2010 το SONISPHERE επεκτείνεται στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμα χώρες.
Με ένα άκρως εντυπωσιακό line up, αυτό το επαναστατικό, πλανόδιο ροκ τσίρκο οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς καθιερώνει τη θέση του ως το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.sonispherefestivals.com
Contact Promo Department: press@didimusic.gr; promo@didimusic.gr
Η προπώληση ξεκινά!
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η αρχική τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου είναι 85€
Μετά την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 95€
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 150€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 – 18:30
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00

Θεσσαλονίκη
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264880
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10%
στην τιμή του εισιτηρίου

2010/02/20

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA

Νέο κανάλι ξεκίνησε από το πακέτο της NOVA στον transponder 71 και από τον δορυφόρο Hot Bird 8 13° East στην συχνότητα 12130 H 27500 3/4. To δοκιμαστικό κανάλι κατεβαίνει με την ονομασία TEST_srv_5thM, SID 15508, PIDs 831/931, TSID 7100, NetID 331 σε MPEG-4 HD και πάντα κωδικοποίηση Irdeto 2. Παρά την καθυστέρηση, η NOVA μας εκπλήσσει θετικά, με την υψηλή ευκρίνεια να έρχεται στην Ελλάδα τελικά πρώτα από τo πακέτο της. Αναμένουμε τις εξελίξεις...

2010/02/19

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Η θετική σκέψη και η ενίσχυση των όμορφων συναισθημάτων μειώνουν σημαντικά τα εμφράγματα.
Σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι άνθρωποι που...

είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιολογικά πρόβλημα, σε σχέση με όσους τείνουν να έχουν καταθλιπτικόμορφη διάθεση».

Η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι υπάρχει ανεξάρτητη και άμεση σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και στις παθήσεις της καρδιάς.

Η νέα μελέτη έγινε από την Karina Davidson του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια των HΠΑ.

Οι ερευνητές μελέτησαν για δέκα χρόνια 1.700 άτομα αναλύοντας διαχρονικά τη συναισθηματική τους κατάσταση σε σχέση με την υγεία της καρδιάς τους.

Διαπίστωσαν ότι τα λεγόμενα «θετικά συναισθήματα» (χαρά, ευτυχία, ενθουσιασμός, ικανοποίηση κ.ά.) μείωναν κατά 22% τον κίνδυνο εμφράγματος, στηθάγχης ή εγκεφαλικού.

Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα (μελαγχολία, εχθρότητα, στρες) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Αν κάποιος είναι γενικά αισιόδοξος και χαρούμενος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αλλά μόνο περιστασιακά έχει αρνητικά συναισθήματα, λόγω π.χ. κάποιων συμβαμάτων, τότε δεν αυξάνεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος για την καρδιά του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατό ένας άνθρωπος να προστατεύσει την καρδιά και να προλάβει τις παθήσεις της σε σημαντικό βαθμό, αναπτύσσοντας μόνιμα θετικά συναισθήματα.

Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κληρονομικότητα, η πίεση και η χοληστερίνη θεωρούνται παραδοσιακά παράγοντες υψηλού κινδύνου για την καρδιά, ενώ το επίπεδο μόρφωσης και εισοδήματος παίζουν κι αυτά το ρόλο τους.

Σύμφωνα με τη Davidson, μια ερμηνεία για τη σημασία των θετικών συναισθημάτων είναι ότι οι άνθρωποι που νιώθουν έτσι, χαλαρώνουν περισσότερο, ανακάμπτουν ταχύτερα από δυσάρεστα γεγονότα και δεν τα ξαναζούν συνεχώς μέσα στο μυαλό τους, γεννώντας διαρκώς άγχος στον εαυτό τους.

«Ο καθένας πρέπει να βάλει λίγη χαρά στην καθημερινή ζωή του και να μην περιμένει τις διακοπές. Περνώντας κάθε μέρα λίγα λεπτά πραγματικής χαλάρωσης και εσωτερικής ευχαρίστησης με τον εαυτό μας, όπως με διάβασμα, περπάτημα ή ακρόαση μουσικής, κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία μας», πρόσθεσε.

Οι καρδιοπάθειες είναι η κυριότερη αιτία θανάτου ανδρών και γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες. Μαζί με το διαβήτη, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν περίπου το ένα τρίτο όλων των θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επισημαίνει πάντως ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για επιβεβαίωση, πριν γίνουν συστάσεις σε γιατρούς και ασθενείς για νέες θεραπευτικές οδηγίες.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «European Heart Journal».

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων μπήκαν χθες το βράδυ λίγο πριν από τις 9, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Γερακίου Λακωνίας" και ανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει συνολικά το ποσό των 55.000 ευρώ που φυλασσόταν σε χρηματοκιβώτιο και συρτάρι του γραφείου.
Στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση . Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης.

"ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ" ΑΜΜΟΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ


Περνούν τα χρόνια η ταμπέλα παραμένει, αλλά η άμμος όχι.. Καλές οι ταμπέλες ωραία όλα και καλά, αλλά και τα φορτηγά, αγροτικά και τρακτέρ αλωνίζουν και φουλάρουν με άμμο για διάφορες εργασίες.


Πριν λίγα χρόνια οι εθελοντές του αρχελων είχαν κάνει δουλειά στην περιοχή μας ,εδώ στο δέλτα του Ευρώτα..
Κατάφεραν να..




συγκρατήσουν τους αμμόλοφους ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ξεχωριστή ομορφιά της περιοχής μας.Τώρα δυστυχώς έχουν όλα αφεθεί.
Επόμενη ανάρτηση,το μονοπάτι της φύσης
στο δέλτα του Ευρώτα..


2010/02/15

ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ Pirate Bay

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η σουηδική δικαιοσύνη καταδίκασε τους υπευθύνους του γνωστού torrent tracker Pirate Bay, ωστόσο η δημοφιλής υπηρεσία είναι ακόμα σε λειτουργία και εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρωτόκολλο διαμοιρασμού BitTorrent. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι έχουν τελειώσει τα προβλήματα. Η Ιταλία είναι η επόμενη χώρα που έχει βάλει στο στόχαστρο το Pirate Bay.
Ιταλικό δικαστήριο διέταξε πρόσφατα.
.
τον αποκλεισμό του tracker από όλους τους χρήστες του Internet που κατοικούν στη χώρα. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο ζητά από τους ISPs να μην επιτρέπουν στους πελάτες τους την πρόσβαση στο Pirate Bay. Κατά πάσα πιθανότητα, το θέμα θα εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα πρόκειται για το ιταλικό εφετείο ή για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Οι ISPs υποχρεούνται να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Ιταλοί χρήστες θα συνεχίσουν να μπαίνουν στο Pirate Bay, χρησιμοποιώντας κάποιον proxy server.

Συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία






http://www.sdtv.gr/mkportal/images/logotypa/nova_hack.jpgΑπό Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης, διενεργήθηκε πανελλαδική επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ίντερνετ.  Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Δράμα και Κόρινθo όπου συνελήφθησαν...

οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, ενώ δεν συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων του Άρθρου 66 § 3 Ν. 2121/93, 2,4 και 5 του Π.Δ. 343/2002, Ν.3166/2003 και 98 Π.Κ. «ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ»

Ειδικότερα, από την εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ( MULTICHOICE ) ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), οι οποίοι με χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών τύπου DREAMBOX, υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα και παράνομα μέσω Διαδικτύου σε έτερους χρήστες ΙΝΤΕΡΝΕΤ-κατόχους ομοίων δικτυακών συσκευών τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της εταιρείας NOVA. Οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονται σε χρήστες του διαδικτύου έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, ενόψει της μεταξύ των υπάρχουσας σύμβασης. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΪΣ» που επισυνάπτεται στην σχετική μήνυση της, το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί κατ’ εκτίμηση οικονομική ζημία, για τα έτη 2008 και 2009 ανερχόμενη στο ποσό των...

 -30.520.000- ευρώ.
Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης από 1/2/2010 έως και την 9/2/2010 διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις κατά τόπους οικίες των κατηγορουμένων όπου και διαπιστώθηκε ότι την χρονική στιγμή της έρευνας διαμοίραζαν παράνομα σε 1.558 χρήστες μέσω Ι NTERNET ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA .

Τα ηλεκτρονικά ίχνη των 1.558 συνδρομητών που παρανόμως έπαιρναν πρόσβαση στο ψηφιακό μπουκέτο της ΝΟ V Α, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία για περαιτέρω ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

1) Έξι (6) φορητοί Η/Υ.

2)Σαράντα οκτώ (48) δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές μάρκας DREAMBOX .

3)Δεκατέσσερις (14) αναγνώστες ψηφιακών καρτών ( Card Reader ).

4) Σαράντα πέντε (45) κάρτες τύπου “ GAMMA ”.

5) Δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης.

6) Είκοσι οκτώ (28) σκληροί δίσκοι Η/Υ.

7) Δύο (2) συσκευές Ethernet Switch .

8) Είκοσι επτά (27) κεντρικές μονάδες Η/Υ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των χρηστών του Διαδικτύου ,οι οποίοι παράνομα υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της εταιρείας NOVA .

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν ενώπιων των κατά τόπων κ. Εισαγγελέων Πρωτοδικών.

Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 

2010/02/14

Η microsoft ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΩΝ WINDOWS 7

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει μια προαιρετική αναβάθμιση που αφορά στην τεχνολογία κλειδώματος των Windows 7, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να εντοπίζει τα παράνομα αντίγραφα του λειτουργικού

Η εταιρεία ανακοίνωσε χτες ότι πρόκειται σύντομα να στείλει μια αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 7, η οποία θα εντοπίσει τα παράνομα αντίγραφα του

λειτουργικού που έχουν εγκατασταθεί, χρησιμοποιώντας πάνω από 70 διαφορετικά cracks ενεργοποίησης.

Η αναβάθμιση του WAT (Windows Activation Technology), το software που χρησιμοποιείται κατά της πειρατείας και μέχρι πρότινος είχε την ονομασία Windows Genuine Advantage (WGA), θα αναρτηθεί στο download site της Microsoft στις 17 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο update θα προσφέρεται ως προαιρετική αναβάθμιση μέσω του Windows Update, όπου και θα φέρει το χαρακτηρισμό "σημαντικό".

Στόχος της αναβάθμισης είναι οι χρήστες των Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate και Enterprise, δήλωσε ο Joe Williams της Microsoft. "Θα ήθελα να τονίσω ότι η αναβάθμιση είναι προαιρετική, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να μην την εγκαταστήσετε όταν αυτή εμφανιστεί στο Windows Update".

Το 2006 η Microsoft είχε, στην ουσία, αναγκάσει τους χρήστες των Windows XP να εγκαταστήσουν μια WGA αναβάθμιση, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως υψίστης σημασίας. Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν μηνύσει τη Microsoft για αυτή την ενέργειά της. Από τότε, οι αναβαθμίσεις λογισμικού κατά της πειρατείας έχουν γίνει λιγότερο επιθετικές.

Σύμφωνα με τον Williams, η αναβάθμιση στο WAT εντοπίζει πάνω από 70 "activation exploits, -ή κοινώς "cracks"-, τα οποία είτε παρακάμπτουν τη διαδικασία ενεργοποίησης του προϊόντος, είτε χρησιμοποιούν κλεμμένα "κλειδιά" ώστε να ενεργοποιήσουν παράνομα πλαστά αντίγραφα των Windows.

Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν το update, τα συστήματα που θα τρέχουν παράνομες κόπιες των 7, θα εμφανίσουν μια μαύρη οθόνη, ενώ θα κατακλυστούν από ενοχλητικά μηνύματα που θα τους θυμίζουν, συνεχώς, ότι η έκδοση που χρησιμοποιούν δεν είναι αυθεντική. "Στα συστήματα που τρέχουν τις νόμιμες εκδόσεις των 7 δεν θα εμφανιστεί τίποτα", υπόσχεται ο Williams.

H Microsoft δήλωσε ότι είχε γνώση, από καιρό, για την ύπαρξη των συγκεκριμένων cracks –το "RemoveWAT" και το "Chew WGA"- και οι υπάλληλοί της εργάζονταν ώστε να βρουν τρόπους για την απενεργοποίησή τους. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε χτες ότι η αναβάθμιση του WAT θα αφορά και τα δύο τα cracks.

O Williams ανέφερε, επίσης, ότι το WAT update θα επικοινωνεί, κατά διαστήματα, με τους servers της Microsoft, ώστε να επανελέγχει της αξιοπιστία των 7 και θα χρησιμοποιεί αυτές τις ευκαιρίες ώστε να εντοπίζει νέα cracks. Το WAT θα συνδέεται με τους servers της Microsoft κάθε 90 ημέρες.

Αν το WAT εντοπίσει πειραγμένα, απενεργοποιημένα ή απόντα αρχεία, το software θα πραγματοποιεί αυτόματα ελέγχους κάθε εβδομάδα.

Τέλος, ο Williams δήλωσε ότι κύριος σκοπός της αναβάθμισης είναι να "προφυλάξουμε τους χρήστες και τους συνέταιρούς μας".

2010/02/09

ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Τι κυνηγά η θαρραλέα αλεπού

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε ένα μοναδικό θέαμα στα βουνά της Βουλγαρίας. Η αλεπού αυτή βρήκε και αποφάσισε να κυνηγήσει ένα.. όρνεο. Παρά το μεγάλο του μέγεθος δε το φοβήθηκε και έπαιξαν λίγο "κυνηγητό" μέχρι το αρπακτικό να καταφέρει να το σκάσει. πηγή:troktiko

2010/02/08

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΟΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΒΓΑΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΕΡΑ ΤΗΣ??? 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΡ , ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙ…
Α ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ..

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΚΑΤΟ-ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑΥΡΟΥΣ

Εκατοντάδες ματωμένα κορμιά κείτονται στο έδαφος, στην Πόλη του Μεξικού. Φέρουν όλα τους από ένα ή περισσότερα banderilla- τα ειδικά πλουμιστά βέλη που μπήγουν οι ταυρομάχοι στον λαιμό ή στις ωμοπλάτες του ταύρου μέσα στην αρένα. Όπως θα καταλάβατε, τα σώματα ανήκουν σε ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τη βαναυσότητα αυτού του «σπορ». Στην Πόλη του Μεξικού, εδρεύει η μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών παγκοσμίως, η Ρlaza de Τoros, χωρητικότητας 45.000

ατόμων. Η Ρlaza Εra de los Μartines στην Κάθερες της Ισπανίας είναι πολύ πιο ταπεινή, χωράει μόλις 5.000

θεατές. Ωστόσο εκεί το Σάββατο, ένας 16χρονος ματαντόρ, ο Χάιρο Μιγκέλ, μέσα σε δυόμισι ώρες σκότωσε έξι ταύρους!-«άθλος», λέει (ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΧΑΙΡΟ ΜΙΓΚΕΛ ΓΑΜ..ΣΑΙ), εξαιρετικά σπάνιος για την ηλικία του, και γι΄ αυτό τού δώσανε σαν τρόπαιο τα αυτιά του ενός(ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔ... ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ,ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΘΙΑ). Ο μπαμπάς του έκλαιγε, η μαμά του, ανήσυχη, κάπνιζε ασταμάτητα. Θα προτιμούσε, λέει, να ασχολείται με κάτι άλλο ο γιος της- «ποδόσφαιρο, κομπιούτερ, οτιδήποτε...». Αμήν, που θα έλεγαν... και οι ταύροι.

2010/02/04

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ......ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ Της φάνηκε πολύ περίεργο της λεοπάρδαλης και είπε να το πιάσει να δει τι ειναι. Δεν έχει και άδικο έτσι οπως ειναι. Σίγουρα ομως δε θα το ξανακάνει ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ πηγή: troktiko

2010/02/02

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια,
επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δίνουν απλόχερα τη βοήθεια τους…
Και επειδή πάντα κάποιοι έχουν περισσότερη ανάγκη…
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, την Κυριακή 07.02.2010 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 16:00μ.μ., οι Homeless Support σε συνεργασία με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα διοργανώσουμε εκδήλωση για τη συγκέντρωση υποστρωμάτων και υπνόσακων, τους οποίους στη συνέχεια θα διανείμουμε σε άτομα στερούμενα στέγης που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Το προηγούμενο έτος, πάνω από 150 υπνόσακοι και περίπου άλλα τόσα υποστρώματα, συγκεντρώθηκαν χάρη στη δική σας ευγενική συνεισφορά. Πολίτες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο δημιούργησαν μια ζεστή αγκαλιά για 150 συνανθρώπους μας που λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της εποχής αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη της στέγης.
Η δράση μας δεν έδωσε λύση, αλλά προσέθεσε μια επιπλέον φωνή στην ανάδειξη του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος. Ελπίζουμε αυτή τη χρονιά η αγκαλιά μας να μεγαλώσει και η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά ώστε να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να συντελέσει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι υπνόσακοι και τα υποστρώματα που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν άμεσα, από εμάς τους ίδιους, στους αστέγους που έχουν για σπίτι τους τις γειτονιές, τις πλατείες και τα παγκάκια της Αθήνας.
Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορούν και θέλουν, να φέρουν βοήθεια αλλά και να βοηθήσουν στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των αστέγων.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει την ίδια και την επόμενη νύχτα, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους που ζουν στην πρωτεύουσα.
Η συμμετοχή και συνεισφορά σας είναι πολύτιμη!
Για πληροφορίες:


Βασιλική Τζανάκου : τηλ. 6977 322 899


Στάθης Διομήδης: τηλ. 210 57 22 034 και 6972 259 600


Ηλ. Ταχυδρομείο: homeless.support14@gmail.com, ellinesenergoipolites@gmail.com


Εδώ μπορείτε να δείτε την περσινή δράση: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2009/02/blog-post_25.html

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....