2010/10/01

ΤΑ 10 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

10 : InterContinental, Xονκ Κόνγκ

H μοναδική εικόνα μιας από τις πιο πολύβουλες μητροπόλεις στον κόσμο απλώνεται μπροστά σου, με το λιμάνι Victoria πιάτο. Κάθε βράδυ επί 13 λεπτά της ώρας ακτίνες lazer συναγωνίζονται τα φώτα νέον των γιγάντιων κτιριακών συγκροτημάτων σκίζοντας τον ουρανό με πολύχρωμα φώτα.

Η καλύτερη θέα από: Το μπαλκόνι της Προεδρικής σουίτας, επιφάνειας 210 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο διαθέτει και πισίνα

9  Burj Al Arab, Ντουμπάι
105-burj-al-arab-from-1500-ft_510x340.jpgΤο επτάστερο αραβικό ξενοδοχείο αποτελεί το καμάρι του Αραβικού κόλπου. Υψώνεται σαν τεράστιο πανί πλοίου και η θέα που προσφέρει από τα δωμάτιά του απλώνεται σε όλο το μήκος του κόλπου μέχρι το μάτι να χαθεί στον ορίζοντα.

Η καλύτερη θέα από: Την Royal Suite, στον 25ο όροφο. Ο ωκεανός, η έρημος και οι ουρανοξύστες της ταχύτατα αναπτυσσόμενης περιοχής βρίσκονται στα πόδια σου.


 8  Sheraton Iguazu Resort & Spa, Αργεντινή

iguazu-falls-from-roof_510x340.jpgΒαθιά μέσα στη ζούγκλα του ομώνυμου εθνικού πάρκου το ξενοδοχείο αυτό των 180 δωματίων προσφέρει μπαλκόνι με θέα σε ένα θαύμα της φύσης. Ο περίφημος καταρράκτης που έχουμε δει πάρα πολλές φορές ως «πρωταγωνιστή» σε εξωτικές ταινίες θα σε κάνει να μην θες να ξεκολλήσεις.

Η καλύτερη θέα από: Το Falls View room – το λέει και το όνομά του. Ωστόσο θα έχεις θέα κι από πολλά άλλα σημεία του ξενοδοχείου, όπως π.χ από τη βεράντα στο μπαρ του lobby.


7  Villa d’Εste, Ιταλία

735_2_villadeste_fsa-g_390x260.jpgΈνα κόσμημα της Μεσογειακής κουλτούρας και αρχιτεκτονικής. Εγκαινιάστηκε το 1873 κι από τότε έχει φιλοξενήσει άπειρους επώνυμους από το χώρο της μουσικής, της πολιτικής, του κινηματογράφου. Μπροστά σου έχει ένα από τα ωραιότερα σημεία στη γη: την περίφημη λίμνη Como, όχι τόσο σπουδαία μόνο λόγω της εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς της αλλά κυρίως για την αριστοκρατικότητα και την αρμονία του ιταλικού τοπίου. Πέρα από αυτό όμως, αποτελεί ξενοδοχείο που φημίζεται για την εξυπηρέτησή του.

Η καλύτερη θέα από: Την Cardinal Suite, με θέα στη λίμνη και τις Άλπεις στο βάθος.

 6  Hayman Island Resort, Αυστραλία

hayman-island-resort1_510x340.jpgΟ μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας στα πόδια σου. Παραλίες με κοράλλια, ζεστά νερά με παραμυθένιους βυθούς γεμάτους από εξωτικά ψάρια, γαλήνη και εξωτική ομορφιά που μαγεύει.

Η καλύτερη θέα από: την Βeach Villa, που βγάζει κατευθείαν στην παραλία Hayman με θέα τον ωκεανό.




5  Oberoi Udaivilas, Ρατζαστάν, Ινδία

oberoi-udaivilas-udaipur2_510x340.jpgΚοιτάς κατευθείαν στο μεγάλο παλάτι, που λάμπει ολόλευκο στην ανατολή. Ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο πριν τρία χρόνια από το περιοδικό Travel & Leisure και βέβαια υπάρχει λόγος γι αυτό – οι ανέσεις του παραπέμπουν σε μαχαραγιά.

Η καλύτερη θέα από: Την Kohinoor suite, με την ιδιωτική πισίνα των …20 μέτρων.



 4  Machu Picchu Sanctuary Lodge, Περού

machu pichu_510x340.jpg
Απόκοσμη θέα, προς το ένδοξο απομεινάρι ενός μυστηριώδους χαμένου πολιτισμού. Το
Machu Picchu Sanctuary Lodge είναι το μόνο ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αρχαία πρωτεύουσα των Ίνκας. Η περίφημη πόλη βρίσκεται μπροστά σου – κι αν θέλεις μπορείς να κανονίσεις απλή ξενάγηση ή hiking στη Χαμένη Πόλη μέσα από το ξενοδοχείο.

Η καλύτερη θέα από: Οποιοδήποτε από τα 31 δωμάτια του ξενοδοχείου προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς την άγρια ομορφιά των Άνδεων.
 3  Cap Estel, Eze-Bord-de-Mer, Γαλλική Ριβιέρα

cap estel french riviera_510x340.jpgΒρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του πλανήτη, στη διαδρομή ανάμεσα σε Νίκαια και Μονακό. Σε μια κατάφυτη διαδρομή, όπου ακόμα και τα αγριολούλουδα νομίζεις πως έχουν φυτρώσει με τάξη και συμμετρία. Με θέα τον πανέμορφο κόλπο, γεμάτο από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα γιοτ στον κόσμο, βρίσκεται στην άκρη μιας μικρής χερσονήσου. Ετσι το μάτι βλέπει απρόσκοπτα για περισσότερες από 180 μοίρες.

Ή καλύτερη θέα από: Οποιοδήποτε από τα ανακαινισμένα δωμάτια (του 19ου αιώνα) διαθέτουν βεράντα και θέα προς τη Μεσόγειο.

 2: Amangani, Jackson Hole, Γουαϊόμινγκ - ΗΠΑ


amangani_510x340.jpg
Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σκι, ενώ έχει ψηφιστεί επανειλημμένα ως κορυφαίος προορισμός για σπα από το έγκυρο περιοδικό Conde Nast Traveller. Δεν είναι τυχαία τόσα γαλόνια. Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει πανοραμική θέα των παγωμένων χιονοσκέπαστων βουνοκορφών στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton.

Η καλύτερη θέα από: Την Grand Teton suite.
 1  Hotel Caruso Ravello, Ιταλία

caruso1_510x340Μια από τις κλασσικότερες εικόνες καρτ ποστάλ. Λευκά σπιτάκια χτισμένα πάνω στις πλαγιές, κατά πράσινοι λόφοι που βρέχουν τα πόδια τους στη μεσογειακή θάλασσα… όπως καταλαβαίνεις η ρομαντική διάθεση σε παρασύρει μόνο και μόνο από την περιγραφή. Ένα ποτήρι εξαίσιο ιταλικό κρασί και λίγο προσούτο στο μπαλκόνι είναι κάτι που θα θυμάσαι για καιρό.

Η καλύτερη θέα: Από την Exclusive Suite, χτισμένη σαν αετοφωλιά πάνω από την ακτή Amalfi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....