2010/03/08

8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Οι γυναίκες στο σύγχρονο Δυτικό κόσμο αντιμετωπίζουν την ανισότητα στην εργασία, την ανισότητα στις ευκαιρίες, την οικογενειακή βία, τη μεγάλη ανεργία. Στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη βιώνουν τον θρησκευτικό φανατισμό, την καταπίεση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Σ’ αυτό τον κόσμο η Λάκαινα καλείται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία να στηρίξει το εισόδημα της οικογένειάς της, να εργαστεί στο χωράφι με τον άνδρα της, να συμπαρασταθεί στα παιδιά της που τα απειλεί η βία, τα ναρκωτικά και τα πλήττει η ανεργία.
Σ’ αυτή τη δύσκολη, για την παγκόσμια κοινότητα αλλά και για την πατρίδα μας, οικονομική συγκυρία, οι γυναίκες μπορούμε να βγούμε πιο δυνατές μόνο αν είμαστε ενωμένες.
Αν συνειδητοποιήσουμε ότι για να κρατήσουμε ενωμένες και δυνατές τις οικογένειες μας, πρέπει να στηρίξουμε η μία την άλλη.
Υπηρετώντας τους πολλαπλούς μας ρόλους ως μητέρας, συζύγου, εργαζόμενης, προστάτιδος των γονέων, ξεχνάμε τη μεταξύ μας αλληλεγγύη.
Ξεχνάμε ότι η συλλογικότητα μας κάνει πιο δυνατές.
Ξεχνάμε ότι η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, περισσότερο ευαίσθητο, πιο πρακτικό, λιγότερο βίαιο, περισσότερο ανεκτικό στη διαφορετικότητα.
Αυτές τις δύσκολες ώρες ας μην κλειστούμε στα προβλήματα μας, αλλά να βρούμε χρόνο για συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πολιτικά κόμματα, στις εθελοντικές οργανώσεις, στους γυναικείους συνεταιρισμούς, στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες  κ.α.
Συμμετέχω – Διεκδικώ – Εκλέγομαι, είναι ο δρόμος της γυναίκας για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.
Η γυναίκα της Σπάρτης ήταν η μόνη γυναίκα στην αρχαιότητα με προνόμια ίσα με των ανδρών. Η σύγχρονη Λάκαινα οφείλει να γράψει τη δική της Ιστορία.

                                                                   Φεβρωνία Πατριανάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....