2010/02/14

Η microsoft ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΩΝ WINDOWS 7

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει μια προαιρετική αναβάθμιση που αφορά στην τεχνολογία κλειδώματος των Windows 7, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να εντοπίζει τα παράνομα αντίγραφα του λειτουργικού

Η εταιρεία ανακοίνωσε χτες ότι πρόκειται σύντομα να στείλει μια αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 7, η οποία θα εντοπίσει τα παράνομα αντίγραφα του

λειτουργικού που έχουν εγκατασταθεί, χρησιμοποιώντας πάνω από 70 διαφορετικά cracks ενεργοποίησης.

Η αναβάθμιση του WAT (Windows Activation Technology), το software που χρησιμοποιείται κατά της πειρατείας και μέχρι πρότινος είχε την ονομασία Windows Genuine Advantage (WGA), θα αναρτηθεί στο download site της Microsoft στις 17 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο update θα προσφέρεται ως προαιρετική αναβάθμιση μέσω του Windows Update, όπου και θα φέρει το χαρακτηρισμό "σημαντικό".

Στόχος της αναβάθμισης είναι οι χρήστες των Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate και Enterprise, δήλωσε ο Joe Williams της Microsoft. "Θα ήθελα να τονίσω ότι η αναβάθμιση είναι προαιρετική, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να μην την εγκαταστήσετε όταν αυτή εμφανιστεί στο Windows Update".

Το 2006 η Microsoft είχε, στην ουσία, αναγκάσει τους χρήστες των Windows XP να εγκαταστήσουν μια WGA αναβάθμιση, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως υψίστης σημασίας. Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν μηνύσει τη Microsoft για αυτή την ενέργειά της. Από τότε, οι αναβαθμίσεις λογισμικού κατά της πειρατείας έχουν γίνει λιγότερο επιθετικές.

Σύμφωνα με τον Williams, η αναβάθμιση στο WAT εντοπίζει πάνω από 70 "activation exploits, -ή κοινώς "cracks"-, τα οποία είτε παρακάμπτουν τη διαδικασία ενεργοποίησης του προϊόντος, είτε χρησιμοποιούν κλεμμένα "κλειδιά" ώστε να ενεργοποιήσουν παράνομα πλαστά αντίγραφα των Windows.

Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν το update, τα συστήματα που θα τρέχουν παράνομες κόπιες των 7, θα εμφανίσουν μια μαύρη οθόνη, ενώ θα κατακλυστούν από ενοχλητικά μηνύματα που θα τους θυμίζουν, συνεχώς, ότι η έκδοση που χρησιμοποιούν δεν είναι αυθεντική. "Στα συστήματα που τρέχουν τις νόμιμες εκδόσεις των 7 δεν θα εμφανιστεί τίποτα", υπόσχεται ο Williams.

H Microsoft δήλωσε ότι είχε γνώση, από καιρό, για την ύπαρξη των συγκεκριμένων cracks –το "RemoveWAT" και το "Chew WGA"- και οι υπάλληλοί της εργάζονταν ώστε να βρουν τρόπους για την απενεργοποίησή τους. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε χτες ότι η αναβάθμιση του WAT θα αφορά και τα δύο τα cracks.

O Williams ανέφερε, επίσης, ότι το WAT update θα επικοινωνεί, κατά διαστήματα, με τους servers της Microsoft, ώστε να επανελέγχει της αξιοπιστία των 7 και θα χρησιμοποιεί αυτές τις ευκαιρίες ώστε να εντοπίζει νέα cracks. Το WAT θα συνδέεται με τους servers της Microsoft κάθε 90 ημέρες.

Αν το WAT εντοπίσει πειραγμένα, απενεργοποιημένα ή απόντα αρχεία, το software θα πραγματοποιεί αυτόματα ελέγχους κάθε εβδομάδα.

Τέλος, ο Williams δήλωσε ότι κύριος σκοπός της αναβάθμισης είναι να "προφυλάξουμε τους χρήστες και τους συνέταιρούς μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....