2010/02/23

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Επιχειρώντας να πλήξει το κύρος της χώρας μας, αλλά και ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας και ιστορικού σεβασμού, το εβδομαδιαίο περιοδικό εμφανίζει το άγαλμα, σε φωτογραφικό μοντάζ, ντυμένο από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία.
Κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού στην Ιστορία ξεπέρασε το 
περιοδικό «Focus» στο εξώφυλλό του, στο οποίο με μοντάζ απεικονίζει την 
Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία   Κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού στην Ιστορία ξεπέρασε το περιοδικό «Focus» στο εξώφυλλό του, στο οποίο με μοντάζ απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία.Το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο: «Οι Eλληνες μας στερούν τα χρήματά μας και «Tι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία;».
Στην ιστοσελίδα του περιοδικού με το κακόγουστο δημοσίευμα που κινείται στα όρια του ρατσισμού, παρουσιάζεται βίντεο στο οποίο ένα ζευγάρι Γερμανών δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του Νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι με το που αναρτήθηκε η έκδοση στο Διαδίκτυο, δεκάδες Ελληνες του εξωτερικού εξέφρασαν την οργή τους με μηνύματα που απέστειλαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού «Focus».
Η «ευφυής» κίνηση των συντακτών του περιοδικού «Focus» αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά από προκλητικά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 

Βαριές κουβέντες και από το περιοδικό Stern

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα.
Ο συντακτης της επιστολής Walter Wüllenweber συνεχίζει γράφοντας: «Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ αντίθετα εσείς οι έλληνες έχετε, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας "φίλοι". Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ <<ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ>> ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

2 σχόλια:

  1. > ... εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος .... ενώ αντίθετα εσείς οι έλληνες έχετε, εισπράξει ... όσα κανείς άλλος....
    > Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά.

    Oso kai an mas ponaei, pantos, oso kai an einai gaidouria ton Germanon kai aparadekto to eksofilo, prepei (psixrema) na dextoume oti exoune ena dikio.

    Tosa xronia trogame apo ta etoima, ksodevame pio pola apo osa apotamievame... kai tora, ftasame ston pato. Distixos, irthe i ora na plirosoume ton logariasmo...

    -GK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RE SY ANONYME DEN MOY LES , MAS RVTHSE KANENAS EMAS SAN POLITES AN THELOYME NA MPOYME STHN EE?

    KAI SE TELIKI ANALYSI, EGO TA EFAGA KI ESY TA FAGAME TA LEFTA ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....