2010/02/15

Συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία






http://www.sdtv.gr/mkportal/images/logotypa/nova_hack.jpgΑπό Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης, διενεργήθηκε πανελλαδική επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ίντερνετ.  Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Δράμα και Κόρινθo όπου συνελήφθησαν...

οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, ενώ δεν συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων του Άρθρου 66 § 3 Ν. 2121/93, 2,4 και 5 του Π.Δ. 343/2002, Ν.3166/2003 και 98 Π.Κ. «ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ»

Ειδικότερα, από την εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ( MULTICHOICE ) ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), οι οποίοι με χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών τύπου DREAMBOX, υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα και παράνομα μέσω Διαδικτύου σε έτερους χρήστες ΙΝΤΕΡΝΕΤ-κατόχους ομοίων δικτυακών συσκευών τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της εταιρείας NOVA. Οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονται σε χρήστες του διαδικτύου έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, ενόψει της μεταξύ των υπάρχουσας σύμβασης. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΪΣ» που επισυνάπτεται στην σχετική μήνυση της, το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί κατ’ εκτίμηση οικονομική ζημία, για τα έτη 2008 και 2009 ανερχόμενη στο ποσό των...

 -30.520.000- ευρώ.
Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης από 1/2/2010 έως και την 9/2/2010 διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις κατά τόπους οικίες των κατηγορουμένων όπου και διαπιστώθηκε ότι την χρονική στιγμή της έρευνας διαμοίραζαν παράνομα σε 1.558 χρήστες μέσω Ι NTERNET ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA .

Τα ηλεκτρονικά ίχνη των 1.558 συνδρομητών που παρανόμως έπαιρναν πρόσβαση στο ψηφιακό μπουκέτο της ΝΟ V Α, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία για περαιτέρω ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

1) Έξι (6) φορητοί Η/Υ.

2)Σαράντα οκτώ (48) δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές μάρκας DREAMBOX .

3)Δεκατέσσερις (14) αναγνώστες ψηφιακών καρτών ( Card Reader ).

4) Σαράντα πέντε (45) κάρτες τύπου “ GAMMA ”.

5) Δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης.

6) Είκοσι οκτώ (28) σκληροί δίσκοι Η/Υ.

7) Δύο (2) συσκευές Ethernet Switch .

8) Είκοσι επτά (27) κεντρικές μονάδες Η/Υ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των χρηστών του Διαδικτύου ,οι οποίοι παράνομα υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της εταιρείας NOVA .

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν ενώπιων των κατά τόπων κ. Εισαγγελέων Πρωτοδικών.

Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....