Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

SOS ΓΙΑ ΤΟ Facebook (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Facebook έκανε μία σειρά από αλλαγές στην ιστοσελίδα του χωρίς να τις εξηγήσει αναλυτικά στους χρήστες με αποτέλεσμα οι προσωπικές πληροφορίες του κάθε μέλους του να είναι διαθέσιμες σε «κοινή θέα».

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν τις ρυθμίσεις του προφίλ του κάθε χρήστη χωρίς καν να το καταλάβουν οι περισσότεροι. Ζητώντας τους να κάνουν κλικ σε ένα παράθυρο διαλόγου, στο οποίο υπάκουσε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, το Facebook απέκτησε το δικαίωμα να δημοσιεύει τις προσωπικές πληροφορίες του καθενός, ανάμεσά τους και όσα νέα στοιχεία προσθέτονται από τον χρήστη, όπως φωτογραφίες, νέες συνδέσεις κλπ.
Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι τα νέα στοιχεία μπορούν πλέον να δημοσιεύονται παντού στο Ίντερνετ, ακόμα και στις μηχανές αναζήτησης, εκτός αν έχουν αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.
Για να μη γίνει αυτό, οι ίδιοι οι χρήστες πρέπει να κάνουν τρεις βασικές και απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις τους, τις οποίες συνιστούν οι ειδικοί στους «New York Times».


Για να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους, θα πρέπει να βλέπετε τη σελίδα στα αγγλικά.


1. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».


Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ πάνω στη φράση «Profile information» από τη λίστα των επιλογών.
Στη συνέχεια, επιλέξτε «Posts by me».
Αλλάξτε αυτή τη ρύθμιση σε «Only friends» αν θέλετε να βλέπουν τα προσωπικά σας στοιχεία μόνοι οι επιλεγμένοι φίλοι σας.
2. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».


Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ πάνω στη φράση «Profile information» από τη λίστα των επιλογών.


Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη επιλογή είναι «birthday» (γενέθλια), «religious and political views» (θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις) και «family and relationship» (οικογένεια και σχέση). Οι ειδικοί προτείνουν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να επιλέξετε «Only friends». Με αυτό τον τρόπο, θα τις βλέπουν μόνο αυτοί που θέλετε εσείς, καθώς πρόκειται για πολύ προσωπικές πληροφορίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις «κλοπής ταυτότητας».


3. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».


Κάνετε κλικ στην επιλογή «Search».
Πατήστε «Close» στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει.
Σε αυτή τη σελίδα, ακυρώστε την επιλογή «Allow» που βλέπετε δίπλα στη δεύτερη επιλογή «Public Search Results». Έτσι, οι υπόλοιπες προσωπικές σας πληροφορίες που έχετε επιλέξει να βλέπουν όλοι, εκτός των μηχανών αναζήτησης.
tanea.gr

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....