2009/09/29

Μαθητικά netbook (τι πρέπει να γνωρίζετε)

Δίνοντας συνέχεια στο θέμα ΜΑΘΗΤΙΚΑ NETBOOK θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε λίγο στην επιλογή σας γράφοντας οσο ποιο απλα γίνετε ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε και οσοι δεν ασχολείσθε καθόλου.... λοιπον..

Έχουμε και λέμε.

Όλα τα καταστήματα όπου θα μπορείτε να πάρετε το netbook των παιδιών σας εχουν ακριβώς τα ιδια netbook με εξαίρεση καποιες αλυσίδες καταστημάτων οπου εχουν και τα δικα τους.. παρακάτω θα δειτε λινκ ολων των προσφορών που βρήκαμε στο ιντερνετ καθώς ολοι θα έχετε δει και τα διαφημιστικά στην τηλεόραση με τα δώρα που έχει το κάθε μαγαζί..

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε εσείς..

Πως τα netbook με τις 10αρες οθόνες απο ότι είδαμε εχουν καλύτερο επεξεργαστή (για αυτούς που δεν ξέρουν, πολύ απλα θα ανταποκρίνονται λιγο ποιο γρήγορα).. αλλα έχουν μικρότερη οθόνη με χαμηλότερη ανάλυση.. Τα δώρα των καταστημάτων για αυτήν την κατηγορία είναι μεγαλύτερης αξίας.

Βασικά χαρακτηριστικά netbook 10,1 ιντσών

Επεξεργαστής

Atom N270 1.6 GHz

Μνήμη cache

512 KB - L2 Cache

Μνήμη RAM

1 GB - DDR2 SDRAM

Σκληρός δίσκος

160 GB 5400 SATA

Οθόνη

10.1" TFT 1024 x 600 ( WSVGA

Όσο για αυτά με την μεγαλύτερη οθόνη 11,6 ίντσες έχουν καλύτερη ανάλυση οθόνης αλλά μικρότερο επεξεργαστή όπως και τα δώρα που δίνουν τα καταστήματα με αυτά τα netbook είναι μικρότερης άξιας..

Βασικά χαρακτηριστικά netbook 11,6 ιντσών

Επεξεργαστής

Atom Z520 1.33 GHz

Μνήμη cache

512 KB - L2 Cache

Μνήμη RAM

1 GB - DDR2 SDRAM

Σκληρός δίσκος

160 GB 5400 SATA

Οθόνη

11,6" TFT 1366 x 768 (WXGA )

Κατά τα άλλα όλα τα άλλα χαρακτηριστικά των netbook είναι σχεδόν τα ίδια..

Όπως γράψαμε και ποιο πάνω κάποια καταστήματα εχουν και τα δικά τους φορητά..

Το plaisio εχει 2 netbook από την σειρά turbo-x ένα 10,1 και ένα 11,1 ίντσες. Στο 11αρι τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά καλά μιας και μεγάλη οθόνη έχουμε με υψηλή ανάλυση αλλά και τον ποιο μεγάλο επεξεργαστή, συνδυάζει και τα 2.. αλλά γνώμη μας υστερεί σε δώρα.. Στα 10,1 έχει καλο Δώρο (9 μήνες ασύρματο ιντερνετ απο την vodafone) αλλά οπως ειπαμε τα 10αρια εχουν χαμηλότερη ανάλυση οθόνης..

Ενα άλλο κατάστημα το e-shop έχει την σειρά innovator τα οποία έχουν τον καλό επεξεργαστή εχουν μεγαλύτερη μνήμη από ότι έχουν ολοι οι άλλοι (2 G), έχουν και μεγαλύτερο σκληρό δίσκο από ότι οι άλλοι (250G).. όπως επίσης και αρκετά καλά δώρα με αυτήν την σειρά.. Μοναδικό αρνητικό η οθόνη 10,1 με μικρότερη ανάλυση..

Τα multirama έχουν την δικη τους σειρά με την ονομασία multirama και εδώ έχουμε 10,1 και 11,1 ίντσες και εδώ θα δούμε τα μεν 11,1 να έχουν καλα χαρακτηριστικά τον καλο επεξεργαστή και καλη οθόνη αλλά υστερούμε σε δώρα.. Αυτά με την 10,1 οθόνη έχουν χαμηλότερη ανάλυση οθόνης αλλά επιλέγεις ποιο καλό Δώρο..

Λοιπόν παρακάτω δείτε και εσείς τις πρόσφορες των καταστημάτων..

http://www.e-shop.gr/page.phtml?id=32

http://www.plaisio.gr/Campaign/0909_studentn.htm

http://www.multirama.gr/Mathitiko/home

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/cms/showArticle.eg?currentCMSArticleId=501&id=501

http://www.wind.com.gr/pages.fds?langID=1&pageid=1929

http://www.saturn.com.gr/

http://www.you.gr/b2c_iqshop/Mathitiko_Netbook.do

Φυσικά μπορείτε να πάτε σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών απλά εμεις βάλαμε οσα βρήκαμε στο ιντερνετ.. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλα.. Περιμένουμε email στο elosgr@yahoo.gr σε περίπτωση που δείτε κατι το ενδιαφέρον και εσείς.

Tέλος καλό θα ηταν να πάτε να δείτε από κοντά και να επιλέξετε και σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχουν τα παιδιά μιας και όλα αυτά τα netbook υπάρχουν σε πάρα πολλά χρώματα.. Από την άλλη είναι και τα δώρα, όπως και να το κάνουμε σίγουρα επηρεάζουν τους μικρούς μας φίλους..

Πάντως οι διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπολογιστών είναι μικρές. Δείτε τι σας αρέσει περισσότερο και πάρτε το..

Γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε η οθόνη να είναι στάνταρ 11,6 με καλή ανάλυση και με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή, να μην υπάρχει καμία διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά παρά μόνο στις μάρκες και στα χρώματα.. και από κει και πέρα ασε τα καταστήματα να δώσουν μάχη μεταξύ τους ποια θα βάλει τα καλύτερα δώρα ώστε να πουλήσει και τα περισσότερα, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για 130.000 υπολογιστές και για τον καθένα παίρνουν 450 ευρω.. Σίγουρα θα βγάλουν πολλά λεφτά..

Θα υπαρχει συνέχεια στην ενότητα..

2009/09/25

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ plaisio computers στα όσα γράφτηκαν τις τελευταιες μέρες

Λοιπόν πριν γράφουμε κάτι η αναπαραγάγουμε κάτι καλό θα είναι αν ΕΧΟΥΜΕ την δυνατότητα να το διασταυρώνουμε , λέω αν έχουμε γιατί τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό..

Σε θέματα όμως που είναι φανερά και μπορούμε άνετα να δούμε λεπτομέρειες καλό θα είναι να το κάνουμε..

Μιλάμε για αυτό που γράφτηκε σε blogs και όχι μόνο τις 2 τελευταίες μέρες σχετικά με την αλυσίδα καταστημάτων plaisio computers και για υπερτίμηση σε συγκεκριμένα netbook (turbo x)..

Η plaisio έστειλε σήμερα την απάντηση της μέσω του τρωκτικού και εξηγεί αναλυτικά και πολύ σωστά που οφείλετε η διαφορά της τιμής..

Tα χαρακτηριστικά στο λογισμικό που θα έχουν τα μαθητικά netbook είναι καλύτερα από τα netbook που έδινε η plaisio πριν..

Είναι πολύ απλό να κοιτάξει κάποιος τα χαρακτηριστικά και να συγκρίνει..

Θα πει κάποιος ότι το γεγονός ότι εσύ ασχολείσαι δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρω και εγώ από αυτά..

Απαντώ λοιπόν

Το γεγονός ότι κάποιος έχει blogg και μπορεί και το χειρίζεται ο ίδιος αλλά και το γεγονός ότι παρατήρησε την διαφορά στην τιμή σημαίνει ότι είναι άτομο που ασχολείται και τα ψάχνει.. θα έπρεπε να προσέξει λοιπόν καλύτερα..

Το email αυτό ήρθε και σε εμένα σαν ομαδική αποστολή ώστε να το αναρτήσω στο blog μου δεν το έκανα γιατί πολύ απλά ψάχνοντας για συγγενικό μου πρόσωπο ώστε να καταλήξει ποιο netbook θα πάρουμε είχα δει ήδη τα χαρακτηριστικά..

Τέλος ελπίζουμε να μην έχει γίνει εσχεμένα απο ανταγωνιστές στα πλαίσια της ηλεκτρονικής μάχης μεταξύ των ιντερνετικων καταστημάτων για αυτήν την μεγάλη αγορά όπως είναι τα μαθητικά netbook..

Παρακάτω διαβάστε την απάντηση ξεκαθάρισμα της plaisio computers.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΟΜΠΙΝΑ" "Συγκρίνουμε δύο διαφορετικά προϊόντα! Το πρώτο netbook (τιμή 349) περιέχει: * Windows XP home Ελληνικό– τιμή: 75,9 € * 2 χρόνια εγγύηση Το δεύτερο (τιμή 450), όπως και κάθε άλλο μαθητικό netbook, βάσει οδηγιών του Υπουργείου, πρέπει να συνοδεύεται από:... * Windows XP Professional (αντί για home) – & τα μόνα που υποστηρίζουν αναβάθμιση σε Windows 7– τιμή: 124,9 € * * 3 χρόνια εγγύηση (αντί για 2) – τιμή επέκτασης εγγύησης 1 χρόνου: 79 € * * 1 USB stick 4 GB – τιμή: 8,95 € * (* των οποίων οι τιμές είτε έχουν παραμείνει ίσες κατά τη διάρκεια του χρόνου, είτε ήταν υψηλότερες) Κατά συνέπεια: Το επιπλέον κόστος των Windows XP Professional, του ενός επιπλέον χρόνου εγγύησης και του USB stick 4 GB αθροίζει στα 136,95 €, που σημαίνει ότι το netbook θα έπρεπε να κοστίζει 485,95 € ! Το 2ο netbook όμως όχι απλά δεν κοστίζει 485,95 €, αλλά κοστίζει 450 € περιλαμβάνοντας και δώρο μεγάλου κόστους και μάλιστα πολύ μεγαλύτερου από ότι προσφέρει κάθε άλλη εταιρία στην αγορά! Ελπίζουμε να λύσαμε την παρεξήγηση και είμαστε στη διάθεσή σας για την όποια διευκρίνιση." Γιαννης Γαλανακης Υπευθυνος mobile technologies

2009/09/23

Roswell 1947 - Ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια

Επιθανάτια εξομολόγηση επαναφέρει τη θεωρία για τους εξωγήινους του Roswell! Ακριβώς πριν από 60 χρόνια, ένα ελαφρύ αεροσκάφος πετούσε πάνω από τα όρη Cascade στην Ουάσινγκτον, σε ύψος περίπου 3.000 μέτρων. Ξαφνικά, μία εκτυφλωτική λάμψη φώτισε όλο το αεροσκάφος. Η ορατότητα ήταν καλή και καθώς ο πιλότος Kenneth Arnold εξέτασε τον ουρανό για να βρει την πηγή του φωτός, είδε μία ομάδα από εννέα λαμπερά μεταλλικά αντικείμενα που πετούσαν με ταχύτητα, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς του θα πρέπει να ήταν περίπου 2.600 χιλιόμετρα την ώρα (ταχύτητα που είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερη από την μέγιστη ταχύτητα που είχε επιτευχθεί από οποιοδήποτε ταχύ αεροσκάφος εκείνη την εποχή) Σύντομα, παρόμοιες αναφορές άρχισαν να ξεπηδούν από περιοχές ολόκληρης της Αμερικής. Αυτή δεν ήταν μόνο η πρώτη στον κόσμο μαζική θέαση UFO, αλλά η γέννηση ενός φαινομένου που μέχρι σήμερα προκαλεί μία ασυνήθιστη γοητεία. Οι στρατιωτικές αρχές εξέδωσαν μία ανακοίνωση στον τύπο η οποία άρχιζε ως εξής: "οι πολλαπλές φήμες που αφορούν ιπτάμενους δίσκους συνάντησαν χθες την πραγματικότητα, όταν ο αξιωματικός της 509ης βομβιστικής ομάδας της 8ης αεροπορικής δύναμης του πολεμικού αεροπορικού πεδίου στο Roswell, στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να θέσει στην κατοχή του έναν δίσκο". Οι επικεφαλίδες στα πρωτοσέλιδα έγραφαν: "Σύλληψη ιπτάμενου δίσκου από την πολεμική αεροπορία". Ωστόσο, μόλις 24 ώρες αργότερα, ο στρατός άλλαξε την ιστορία και ισχυρίστηκε ότι το αντικείμενο που στην αρχή νόμισαν ότι αποτελούσε 'ιπτάμενο δίσκο', ήταν στην πραγματικότητα ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που συντρίφθηκε σε ένα αγρόκτημα της περιοχής. Ο μάρτυρας κλειδί ήταν ο σμηναγός Jesse Marcel, ο οποίος είχε μεταβεί στο αγρόκτημα για να ανακτήσει τα συντρίμμια. Περιέγραψε το μεταλλικό αντικείμενο ως έναν πολύ λεπτό δίσκο, που ήταν υπερβολικά σκληρός. Ήταν ελαφρύ σαν ξύλο τύπου 'μπάλσα', αλλά δεν μπορούσε να κοπεί ή να καεί. Εκπληκτικό νέο Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού (2007) βγήκε στην επιφάνεια ένα εκπληκτικό νέο, ικανό να ανατρέψει και να ξαναζωντανέψει το μυστήριο του Roswell. Ο πλωτάρχης Walter Haut ήταν το 1947 αξιωματικός δημοσίων σχέσεων στην βάση του Roswell και επίσης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρωτότυπες διαδοχικές δηλώσεις τύπου που ακολούθησαν την πτώση του αντικειμένου, κάτω από τις οδηγίες του διοικητή της βάσης, συνταγματάρχη William Blanchard. Ο Haut πέθανε τον περασμένο χρόνο, αλλά άφησε μία ένορκη κατάθεση με την εντολή να ανοιχθεί μόνο μετά το θάνατό του. Στα μέσα του καλοκαιριού το κείμενο ανακοινώθηκε και αποκαλύπτει ότι ο ισχυρισμός για το μετεωρολογικό μπαλόνι αποτελούσε μία ιστορία κάλυψης και πως το πραγματικό αντικείμενο ανακτήθηκε από τον στρατό και αποθηκεύτηκε σε ένα υπόστεγο. Ο Haut περιέγραψε πως δεν είδε μόνο το σκάφος, αλλά και εξωγήινα σώματα. Και δεν αποτελεί τον μοναδικό μάρτυρα του Roswell που αναφέρεται σε σώματα εξωγήινων. Ένας ντόπιος εργολάβος κηδειών, ισχυριζόταν επί μακρόν ότι έλαβε πρόσκληση από τις αρχές του Roswell λίγο μετά την συντριβή και του ζητήθηκε να τους προμηθεύσει με έναν αριθμό νεκρικών κασών σε παιδικό μέγεθος. Όταν έφτασε στη βάση πληροφορήθηκε από μία νοσοκόμα (που αργότερα εξαφανίσθηκε) ότι είχε πέσει ένας ιπτάμενος δίσκος και πως είχαν βρεθεί μικρόσωμοι ανθρωποειδείς εξωγήινοι. Ο Haut ωστόσο, είναι ο μοναδικός από τους αυθεντικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση, που ισχυρίζεται ότι είδε με τα μάτια του τα εξωγήινα σώματα. Συντρίμμια από UFO προς εξέταση Η κατάθεση του Haut αναφέρεται σε μία υψηλόβαθμη συνάντηση στην οποία είχε λάβει μέρος μαζί με τον διοικητή της βάσης William Blanchard και τον διοικητή της 8ης πολεμικής αεροπορικής δύναμης, τον πτέραρχο Roger Ramey. Καταθέτει ότι σ΄ αυτήν τη συνάντηση υπήρχαν κομμάτια από τα συντρίμμια που μπορούσαν να τα αγγίξουν και να τα εξετάσουν οι παρευρισκόμενοι, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατόρθωσε να αναγνωρίσει από τι υλικό ήταν κατασκευασμένα. Αναφέρει ότι οι ανακοινώσεις στον τύπο έγιναν επειδή οι ντόπιοι γνώριζαν ήδη την περιοχή της συντριβής, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε μία δεύτερη περιοχή, όπου είχαν πέσει πολλά περισσότερα θραύσματα. Το σχέδιο είχε ως στόχο, να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να το απομακρύνει από την ουσιαστική περιοχή των συντριμμιών, κατευθύνοντάς τους στην ήδη γνωστή περιοχή που είχε ανακαλυφθεί από έναν αγρότη. Η επιχείρηση καθαρισμού Ο Haut αναφέρθηκε επίσης σε μία επιχείρηση καθαρισμού, όπου για μήνες μετά την συντριβή, στρατιωτικό προσωπικό είχε σπεύσει στις δύο περιοχές όπου υπήρχαν τα συντρίμμια και έψαχναν για οποιοδήποτε υπόλειμμα για να το συλλέξουν και να το απομακρύνουν, σβήνοντας έτσι κάθε ίχνος σχετικά με το ότι κάτι ασυνήθιστο είχε συμβεί εκεί. Αυτό δένει με ισχυρισμούς που έγιναν από ντόπιους, ότι διάφορα κομμάτια που είχαν πάρει ως σουβενίρ αρπάχθηκαν από τον στρατό. Ο Haut λέει στη συνέχεια πως ο συνταγματάρχης Blanchard τον πήγε στο 'κτίριο 84' ένα από τα υπόστεγα του Roswell και του έδειξε το ίδιο το αεροσκάφος. Περιγράφει ένα αυγοειδές μεταλλικό αντικείμενο, με μήκος 3,6 ως 4,5 μέτρα και φάρδος περίπου 1,8 μέτρα. Αναφέρει ότι δεν είδε παράθυρα, φτερά, ουρά, τροχούς προσγείωσης ή οποιαδήποτε άλλη προεξοχή. Ο Haut είδε τα σώματα των εξωγήινων Αναφέρει ότι είδε δύο σώματα στο πάτωμα, που ήταν καλυμμένα με λινάτσα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του είχαν ύψος περίπου 1,2 μέτρα με δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια. Στο τέλος της κατάθεσης ο Haut καταλήγει: "Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που προσωπικά παρατήρησα αποτελούσε ενός είδους σκάφος και το πλήρωμά του, που προήλθαν από το διάστημα". Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχετικά με τον Walter Haut είναι πως στις πολυάριθμες συνεντεύξεις που έδωσε πριν από το θάνατό του, υποτιμούσε το ρόλο του στην υπόθεση και δεν είχε προβεί σε τέτοιους ισχυρισμούς. Εάν αποζητούσε τη δημοσιότητα, θα είχε αναφερθεί στο σκάφος και στα σώματα. Φοβόταν μήπως ρεζιλευτεί, ή αποτελεί η κατάθεσή του μία επιθανάτια εξομολόγηση από κάποιον που συμμετείχε στην συγκάλυψη μιας υπόθεσης, αλλά που στο τέλος αποφάσισε να πει την αλήθεια; Η ιστορία συγκάλυψης με το μετεωρολογικό μπαλόνι Η αμερικανική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλη πίεση σχετικά με το Roswell τη δεκαετία του 90. Τον Ιούλιο του 1994 το γραφείο γραμματείας της αεροπορίας δημοσίευσε μία αναφορά, 'Η αναφορά Roswell: Γεγονότα εναντίον φαντασίας στην έρημο του Νέου Μεξικού'. Η αναφορά κατέληξε στο ότι το συμβάν του Roswell συνδέεται με ένα σχέδιο με το όνομα 'Project Mogul', ένα έργο μεγάλης μυστικότητας που χρησιμοποιεί μπαλόνια σε μεγάλο ύψος, τα οποία φέρουν αισθητήρες ανίχνευσης στις ψηλότερες ατμοσφαιρικές ζώνες, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα από πυρηνικές δοκιμές των Ρώσων. Οι δηλώσεις που αφορούσαν την συντριβή μετεωρολογικού μπαλονιού αποτελούσαν μία ιστορία συγκάλυψης, όπως παραδέχτηκαν, αλλά όχι για να καλυφθεί κάποια υποτιθέμενη αλήθεια που αφορούσε εξωγήινους. Μία δεύτερη αναφορά της αμερικανικής αεροπορίας συμπλήρωσε ότι οι ισχυρισμοί για θεάσεις σωμάτων που άνηκαν σε εξωγήινους, προήλθαν από ανθρώπους που είχαν δει ομοιώματα που χρησιμοποιήθηκαν για crash test και που είχαν πεταχτεί από τα εν λόγω μπαλόνια. Υπάρχουν βέβαια πολλοί, που αμφισβητούν την αλήθεια της μαρτυρίας του Haut. Ούτως ή άλλως, όσο εντυπωσιακή κι αν φαίνεται, δεν αποτελεί παρά μία ιστορία. Όχι όμως και μία απόδειξη. Αλλά ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση, μετά από 60 χρόνια, το μυστήριο ακόμα κρατεί... πηγη pathfinder.gr

Μετα την απαγορευση του καπνίσματος λιγότερες καρδιακές προσβολές

Ας μην γκρινιάζουν οι καπνιστές. Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους τους προστατεύει πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι νομίζαμε μέχρι τώρα- ο αριθμός των καρδιακών προσβολών έχει μειωθεί σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική έως και 30%. Έρευνες που δημοσιεύθηκαν χθες σε δύο ιατρικά περιοδικά δείχνουν ότι από τη στιγμή που σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επιβλήθηκε η απαγόρευση του καπνίσματος οι καρδιακές προσβολές έχουν μειωθεί εντυπωσιακά, πολύ περισσότερο από το 10% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αρκετών ερευνών που μελετήθηκαν βάσει στοιχείων από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η απαγόρευση περιορίζει τις καρδιακές προσβολές πάνω από 26% κάθε χρόνο. Το παθητικό κάπνισμα πιστεύεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών καθώς μειώνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμιών και συμβάλλει στη δημιουργία θρόμβων. Ο δρ Τζέιμς Λάιτγουντ, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ήταν επικεφαλής έρευνας που δημοσιεύθηκε στην Ιατρική Επιθεώρηση «Circulation» η οποία βασίστηκε σε 13 διαφορετικές αναλύσεις. Η ομάδα του βρήκε ότι οι καρδιακές προσβολές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική άρχισαν να περιορίζονται αμέσως μετά την επιβολή της απαγόρευσης και η μείωσή τους έφθασε το 17% τον πρώτο χρόνο, ενώ συνολικά στα τρία χρόνια έφθασε το 26%. «Η έρευνα μας δείχνει ότι το να προωθήσουμε την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας και στους δημόσιους χώρους είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία». Όπως δήλωσε ο καθηγητής «προφανώς δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τις καρδιοπάθειες, αλλά αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους βοηθά σημαντικά στην πρόληψη. Μας δείχνουν επίσης ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί καρδιακές προσβολές. Εάν είστε καπνιστές, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε κάποια καρδιακή προσβολή είναι να κόψετε το τσιγάρο- θα προστατέψετε και τον εαυτό σας, αλλά και τους φίλους και τους συγγενείς σας». πηγή taneagr

2009/09/22

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο Αιολικό πάρκο στην Δανία

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν οι εκατό, περίπου ανεμογεννήτριες του μεγαλύτερου Αιολικού πάρκου που εγκαινίασε στη Βόρεια Θάλασσα η εταιρεία ενέργειας της Δανίας Dong Energy. Το νέο πάρκο με την ονομασία Horns Rev 2 έχει έκταση σχεδόν 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μπλάαβαντς Χουκ, στη δυτική Δανία. Είναι εξοπλισμένο με 91 ανεμογεννήτριες τις οποίες κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία Siemens, με ικανότητα παραγωγής 2,3 μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.

Είναι το πρώτο αιολικό πάρκο του πλανήτη που είναι εξοπλισμένο με μετασχηματιστή και μία πλατφόρμα με κατοικίες για τους 24 ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με τη διατήρηση και την επίβλεψη της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αναμένεται να φτάνει τα 800 γιγαβάτ ανά ώρα κατά μέσον όρο ετησίως.

Για την κατασκευή του πάρκου αυτού, το οποίο εγκαινίασε ο πρίγκιπας διάδοχος της Δανίας Φρέντερικ, δαπανήθηκαν 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (469 εκατομμύρια ευρώ). Είναι το ένατο θαλάσσιο αιολικό πάρκο που φτιάχνεται στη Δανία από το 1991.

Την κατασκευή του χαιρέτισε η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας Κόνι Χεντεγκαάρντ σημειώνοντας ότι “επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιος πρωταθλητής της αιολικής ενέργειας”.

“Σχεδόν το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία καλύπτεται από την αιολική ενέργεια”, σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση “δεν σκέφτεται να σταματήσει εκεί” και προβλέπει τριπλασιασμό των ικανοτήτων της σε θαλάσσια πάρκα τα τέσσερα προσεχή χρόνια”.

πηγή otherside.gr

Η γρηγορότερη ηλεκτρική μηχανή στον κόσμο - Mission One

news-fastest-electric-motorcycleΤο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικές μοτοσικλέτες κατέρριψε η Motor Mission, με τη μηχανή Mission One, πιάνοντας μέγιστη ταχύτητα των 247.5 χιλιομέτρων την ώρα. Μάλιστα δεν πρόκειται για πρωτότυπο, αφού αναφερόμαστε σε ένα μοντέλο παραγωγής.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έσπασε το ρεκόρ την 1η Σεπτεμβρίου. Βέβαια η ταχύτητα που κατοχυρώθηκε ήταν στα 241 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μάλιστα έκανε σούζα με ταχύτητα 128 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η γρηγορότερη ηλεκτρική μηχανή εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία της χαρίζει αυτονομία για περίπου 240 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να επαναφορτίζεται ανά δύο ώρες.

Η Mission One θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010 και για αρχή θα διατεθούν 300 μοντέλα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να την προπαραγγείλουν.

πηγή econews.gr

2009/09/21

voice chat από το facebook

Mία μέρα μετά την ανακοίνωση του Zuckerberg πως το Facebook έφτασε τα 300 εκατομμύρια μέλη και παράλληλα πέρασε στην κερδοσκοπία, ήρθε και άλλη μία ευχάριστη είδηση για το site. Σύντομα το Facebook πρόκειται να αποκτήσει voice chat και το Skype βρίσκει ανταγωνιστή από εκεί που δεν το περιμένει. Φυσικά η υπηρεσία δεν θα είναι τόσο εξελιγμένη για να ανυσηχεί το Skype και μάλιστα δεν θα αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook, αλλά από την Vivox. Η αμερικάνικη εταιρία είναι γνωστή για υπηρεσίες voice chat σε διάφορα online παιχνίδια, όπως το Second Life. Για την ώρα η υπηρεσία βρίσκεται σε closed beta, ενώ αναμένεται να την δούμε στο Facebook μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι χρήστες για να έχουν πρόσβαση στο voice chat θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν ένα plug in από την Vivox. Μάλιστα στα πλάνα της εταιρίας είναι να δώσει την δυνατότητα σε όσους δεν χρησιμοποιούν το Facebook να συνομιλούν με τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

2009/09/20

Ήρθε η ώρα για 126.000 μαθητές της πρώτης γυμνάσιου να πάρουν τα netbooks τους.

Διαδικασία

·Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη της χρονιας και συγκεκριμενα την δευτερα 21 Σεπτεμβρίου.

· Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους.

· Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν, με ευθύνη των προμηθευτών, προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Ο φορητός μαθητικός υπολογιστής αποτελεί τεχνολογικό εργαλείο άμεσης αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται καμία τεχνική ενέργεια από την πλευρά των γονέων ή των μαθητών.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται

Κατά την παραλαβή του μαθητικού υπολογιστή πρέπει να προσκομιστούν τα παρακάτω έγγραφα :

1) Αστυνομική ταυτότητα ή ισοδύναμο έγγραφο, στην περίπτωση που δεν υπάρχει αστυνομική ταυτότητα.

2) Επιστολή Κουπόνι (σε περίπτωση απώλειας του κουπονιού τον Κρυφό Μοναδικό Κωδικό Αριθμό).

3) Πρωτότυπη Βεβαίωση Δικαιώματος συμμετοχής από το Γυμνάσιο στο οποίο έχει εγγραφεί ο μαθητής, σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρηση των στοιχείων.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

Σκηνές φρίκης αντίκρισαν αξιωματικοί και φαντάροι στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα τα σκυλιά του στρατοπέδου. Μανιακός με καραμπίνα στην 113 Π.Μ. Τα δύστυχα ζώα άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, όμως ο υπαξιωματικός τα καταδίωκε και τα πυροβολούσε όπου τα έβρισκε, ακόμη και δίπλα σε μαχητικά αεροπλάνα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο υπαξιωματικός δεν τήρησε ακόμη και τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, αφού πυροβολούσε δίπλα σε βυτιοφόρα με κηροζίνη για τα Phantom –F4 που σταθμεύουν σε αυτό το σημείο του στρατοπέδου και σε δεξαμενές καυσίμων. Σημειώνεται ότι οι κυνηγετικές καραμπίνες, είναι όπλα διασποράς και ουδείς μπορεί να ελέγξει με ακρίβεια το πού θα καταλήξουν τα δεκάδες σκάγια που περιέχει ένα φυσίγγιο, όσο καλός σκοπευτής κι αν είναι. «Σαφάρι» στην 113 Πτέρυγα Μάχης Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπαξιωματικός πήγε με ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο σημείο όπου βρίσκονταν τα σκυλιά και άρχισε να πυροβολεί αμέσως μόλις τα πλησίασε, μέσα από το όχημα. Στη συνέχεια, αποβιβάστηκε και άρχισε να τα καταδιώκει.Μανιακός με καραμπίνα στην 113 Π.Μ., Δύο σκυλιά που προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα σε ένα ρολό μεταλλικού τάπητα αεροδιαδρόμων PSP, δεν κατόρθωσαν να σωθούν, αφού ο υπαξιωματικός τα καταδίωξε και τα σκότωσε εν ψυχρώ μέσα στο ρολό, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο. Ένα κουτάβι κρύφτηκε μέσα στα χόρτα, όμως, καθώς έφευγε ο υπαξιωματικός, το αντελήφθη, σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να το πυροβολεί. Όπως λένε οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το κουτάβι, δεν στάθηκε δυνατό να το βρουν και έτσι συμπεραίνουν ότι γλύτωσε από τη δολοφονική μανία του υπαξιωματικού. Τα πτώματα των δύστυχων ζώων έμειναν εκτεθειμένα στην κοινή θέα μέχρι τις 21:00 οπότε περισυλλέγησαν με άκρα μυστικότητα από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και φορτώθηκαν σε ένα φορτηγάκι, το οποίο, όπως καταγγέλλεται, έφτασε στο σημείο με σβηστά τα φώτα, μάλλον επειδή είχε γίνει αντιληπτός ο αντίκτυπος που δημιούργησε αυτή η θηριωδία.Μανιακός με καραμπίνα στην 113 Π.Μ. Μάλιστα, η καταγγελία στη zougla.gr, αναφέρει ότι ο οδηγός που περισυνέλεξε τα πτώματα είχε αφαιρέσει ακόμη και την ηλεκτρική ασφάλεια των φρένων του αυτοκινήτου για να μη γίνει αντιληπτό το κόκκινο φως. Μείζον ζήτημα ασφαλείας στην 113 Πτέρυγα Μάχης Οι πυροβολισμοί ήταν δεκάδες και προκάλεσαν αναστάτωση στο στρατόπεδο. Οι αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν στη zougla.gr με τα μελανότερα χρώματα το γεγονός, δηλώνουν σοκαρισμένοι, θεωρώντας ότι από τους πυροβολισμούς δίπλα σε δεξαμενές καυσίμων, βυτιοφόρα και αεροσκάφη, διέτρεξε κίνδυνο ολόκληρο το στρατόπεδο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Σε αυτό το σημείο του αεροδρομίου πυροβολούσε ο υπαξιωματικός δίπλα σε αεροσκάφη και βυτία καυσίμων. - Επιτρέπεται η μεταφορά και χρήση κυνηγετικών όπλων μέσα σε στρατόπεδα; - Οι κανονισμοί ασφαλείας επιτρέπουν άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικά όπλα δίπλα σε δεξαμενές κηροζίνης και μαχητικά αεροσκάφη; - Ο υπαξιωματικός ενεργούσε με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε εντολές ανωτέρων του; - Ο διοικητής του στρατοπέδου είχε ενημερωθεί για το «σαφάρι» με στόχο την εξόντωση των αδέσποτων ή όλα αυτά συμβαίνουν στο στρατόπεδο εν αγνοία του; Η zougla.gr επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, εκπρόσωπος του οποίου παραδέχθηκε το γεγονός και εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας ότι πρόκειται για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό. «Έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ και οι ένοχοι, ανεξαρτήτως βαθμού και εμπλοκής, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι ο αρχηγός ΓΕΑ έχει ενδιαφερθεί προσωπικά για το ζήτημα. Πηγή : zougla.gr

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....