2009/11/19

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0-1 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Στο Μουντιάλ της Αφρικής το καλοκαίρι του 2010 θα δώσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά της ΗΠΑ) η Εθνική Ελλάδος. Με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης νίκησε 1-0 μέσα στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας την ομάδα του Μιχαϊλιτσένκο και πήρε και πάλι την πρόκριση μετά από 16 χρόνια για την τελική φάση της διοργάνωσης. Ο "εκατόνταρχος" Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής πέτυχε την 52η νίκη του και ανάγκασε και πάλι χιλιάδες Ελληνες να νιώθουν περηφάνια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 
Ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός για πρώτη φορά στην καριέρα του "κέρδισε" το εισιτήριο της πρόκρισης για την τελική φάση ενός Μουντιάλ. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα έγινε η 28η από τις 32 που κέρδισε κατά σειρά το πολυπόθητο εισιτήριο για την Νότιο Αφρική.


Οι "μασκοφόροι" του Οτο... άφησαν τους γηπεδούχους να αποχωρούν μέσα στην παγωνιά με μοναδικές καλές παραστάσεις της ομάδας τους, τις "καυτές" μαζορέτες αλλά και συνάμα συγκινητικές με το κλάμα του σταρ Αντρέι Σεφτσένκο στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου λόγω της απουσίας του από το προσεχές Μουντιάλ (και επειδή ήξερε ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία).


Φάνη-κε ο Αγγελος


Ο Οτο Ρεχάγκελ τελικά δεν άλλαξε τα πλάνα σχετικά με την δοκιμή παραμονή της αναμέτρησης με τον Γερμανό τεχνικό να πραγματοποιεί μόνο μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.


Ετσι στην κορυφή της επίθεσης αντί του Φάνη Γκέκα παρατάσσεται ο Αγγελος Χαριστέας με τον ομοσπονδιακό προπονητή να διατηρεί το 5-4-1. Ο Τζόρβας υπερασπιστής την εστία του με τους Βύντρα (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) και Κυργιάκο, Μόρα και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.


Η μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά με τους δύο τελευταίους από αριστερά και δεξιά στα άκρα να δίνουν βοήθεια στο μοναδικό προωθημένο Αγγελο Χαριστέα στην επίθεση. Εκτός 18άδας έμειναν ο τραυματίας Αβραάμ Παπαδόπουλος και οι Γκαλίτσιος και Τζαβέλας που κλήθηκαν την τελευταία στιγμή.
Οι συνθέσεις των ομάδων


Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65' Γκάι), Αλίεφ (56' Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69' Σέφτσουκ), Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.


Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' λ.τρ. Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης).

ΠΗΓΗ http://www.sport24.gr/html/ent/471/ent.328471.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....