2009/03/29

Earth Hour 2009

Μία συμβολική κίνηση, ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Για μία ώρα ο πλανήτης βυθίστηκε στο σκοτάδι σε μια προσπάθεια να «φωτιστούν» αυτοί που καθορίζουν την τύχη του.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έκλεισαν τα φώτα σε μια προσπάθεια να ανοίξουν τα μάτια των αρμοδίων, ώστε να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότεροι από 430 δήμοι, εκατοντάδες σχολεία και πάνω από 1.000 επιχειρήσεις συμμετείχαν στην ώρα της Γης, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Αυστραλία, αλλά βρήκε τους περισσότερους υποστηρικτές παγκοσμίως στην Ελλάδα.

Τα φώτα έσβησαν και σε πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου.

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έσβησαν τα φώτα του δυτικού διάδρομου τροχοδρόμησης, ενώ οι συρμοί του μετρό ακινητοποιήθηκαν για ένα λεπτό.

πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....