2009/03/06

Διαμαρτυρίες κατοίκων στο Γύθειο για τα σκουπίδια

Κλειστή είναι από τις 9 το πρωί η εθνική οδός Γυθείου-Σπάρτης και Σπάρτης-Αερόπολης στο ύψος της ΕΤΕΛ, από κατοίκους του Γυθείου οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους τόνους απορριμμάτων που έχουν κάνει αποπνικτική την κατάσταση στην πόλη.

Η Ένωση Γονέων, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις και ζητούν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης χώρου για την εναπόθεση των σκουπιδιών. Όπως δηλώνουν, μάλιστα, θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Κάτοικοι Γυθείου: "Κινδυνεύουν τα παιδιά μας, θα μας «φάνε» τα σκουπίδια"!

Σε μία απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί η πόλη του Γυθείου τα τελευταία χρόνια!

Το πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς βλέπουν τους δρόμους που κυκλοφορούν καθημερινά να μετατρέπονται σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.

Οι εικόνες αθλιότητας, η δυσοσμία, ο φόβος ότι μία μέρα θα τους «φάνε» τα ποντίκια και οι κατσαρίδες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους. Ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών που έχει συσσωρευτεί γύρω από τους καινούργιους κάδους γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Οι πολίτες του Γυθείου καταγγέλλουν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και εκφράζουν τους φόβους τους για την υγεία όχι μόνο την δική τους, αλλά κυρίως των παιδιών τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα και αύριο. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου αναφέρει ότι τα μέλη του θα προχωρήσουν σε αποχή των καθηκόντων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί.

πηγη www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....