2009/03/10

10 - 13 Έκθεση λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα

«Με σεβασμό στο περιβάλλον» η Λακωνία κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής γιορτής Λακωνικών προϊόντων που διοργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων Μετρό), απο σημερα 10 εως και 13 Μαρτίου, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, με την υποστήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και του φορέα «Σελλασία: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού Δήμου Οινούντος».

Η Λακωνία είναι μία από τις πρώτες περιοχές της χώρας που υιοθέτησαν την βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό προς το φυσικό και το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον, πολύ πριν η ανάγκη για την προστασία του οικοσυστήματος γίνει επιτακτική και πολύ πριν η ευαισθητοποίηση για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς του τόπου αναδειχθεί σε προτεραιότητα. Πρόκειται για νομό:

  • με την αναλογικά μεγαλύτερη έκταση βιολογικών καλλιεργειών ως ποσοστό της αγροτικής της παραγωγής και με βιοποικιλότητα που καθιστά τα προϊόντα της περιοχής μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • με παρθένα φυσική ομορφιά και με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση παραδοσιακών οικισμών και καταλυμάτων φιλοξενίας.

Η βιώσιμη ανάπτυξη αναδεικνύεται σήμερα σε συνειδητή επιλογή όλων των Λακώνων, σε κορυφαία προτεραιότητα της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε στοιχείο που προσδιορίζει την οικονομική δραστηριότητα στο νομό.

Στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο σταθμό του Μετρό στις 10-13 Μαρτίου, οι Λάκωνες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση και μεταποίηση των προϊόντων της περιοχής, αλλά και οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, προβάλουν τα αγαθά του τόπου τους και μοιράζονται με τους επισκέπτες της έκθεσης τη λακωνική εμπειρία της ανάπτυξης με σεβασμό προς το οικοσύστημα και προς το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον και με οδηγό την ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν ξεχωριστά αγαθά της λακωνικής γης όπως το λάδι, το κρασί, το μέλι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και εδέσματα παρασκευασμένα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Θα γίνει επίσης κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....