2009/02/09

Η Nissan απολύει 20.000 εργαζόμενους

Η τρίτη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan θα προχωρήσει σε 20.000 απολύσεις,καθώς η παγκόσμια ύφεση έχει μειώσει δραματικά τη ζήτηση, ενώ το ισχυρό γεν περιόρισε τα κέρδη από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.

Οι περικοπές θα διαρκέσουν από τον Απρίλιο του 2009 ως τον Μάρτιο του 2010, προκειμένου να αντιμετωπίσει μεγάλες απώλειές της λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 8,5% και από τα τέλη Μαρτίου θα θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα " επιμερισμού της εργασίας " των υπαλλήλων της.

Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής της σε όλον τον κόσμο κατά 787.000 οχήματα.

Η Nissan αναθεώρησε μάλιστα τις προβλέψεις της για την χρονική περίοδο που λήγει στα τέλη Μαρτίου, ανακοινωνοντας ότι θα έχει καθαρές απώλειες ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των μέτρων περιορισμού των δαπανών που εξήγγειλε η εταιρία είναι και η αναστολή του στρατηγικού σχεδίου "GT 2012",όπως και ο περιορισμός των μπόνους των μελών του διοικητικού συμβουλίου και η μείωση κατά 5% έως 10% των μισθών των στελεχών της tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....