2009/02/11

Έκθεση με αληθινά ανθρώπινα σώματα

Bodies... Η Έκθεση

Το μεγαλείο της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, η πολυπλοκότητα των οργάνων, αλλά και οι φθορές που δημιουργούνται από τις ασθένειες, το κάπνισμα ή την κακή διατροφή, εκτίθενται με όλες τις ανάλογες ανατομικές λεπτομέρειες στην περίφημη έκθεση με τίτλο «BODIES… Η Eκθεση», που έρχεται στην Ελλάδα από την αμερικανική Premier Exhibitions, Inc. στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Τα εκθέματα είναι αληθινά ανθρώπινα σώματα, που παρουσιάζονται στην ολότητά τους ή ανά μέρη και τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας.

Η έκθεση «Bodies» ξεναγεί τους επισκέπτες σε διαφορετικές αίθουσες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά το σκελετικό, μυϊκό, αναπαραγωγικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό, καθώς και άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Πολλά από τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παραστατικές αθλητικές στάσεις, επιτρέποντας στον επισκέπτη να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Επίσης, αυθεντικά ανθρώπινα εκθέματα δείχνουν τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα από το υπερβολικό φαγητό και την έλλειψη άσκησης. Ένας υγιής πνεύμονας στέκεται δίπλα σε ένα «μαύρο», κατεστραμμένο από το κάπνισμα, πνεύμονα, προκαλώντας μια τόσο έντονη σύγκριση, δυνατότερη από οποιαδήποτε φωτογραφία.

Η έκθεση απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, προσελκύοντας σχεδόν 11 εκατ. επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, η Βαρκελώνη και η Πράγα. Και τώρα, από τις 7 Φεβρουαρίου, η έκθεση «Bodies» επισκέπτεται και την Ελλάδα, τη χώρα που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην γέννηση και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της ανατομίας.

H έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).

«Η εκπαιδευτική σημασία αυτής της έκθεσης είναι ανεκτίμητη», λέει ο δρ. Roy Glover, επίτιμος καθηγητής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ΗΠΑ και ιατρικός διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης. «Για αιώνες, μόνο η ιατρική κοινότητα μάθαινε για τις εσωτερικές διεργασίες του ανθρώπινου σώματος από τη μελέτη των αληθινών ανθρώπινων σωμάτων και, τώρα, με την έκθεση ‘Bodies’ δίνεται και στο ευρύ κοινό η ευκαιρία να αποκτήσει μια βαθύτερη γνώση πάνω στην ανατομία και στις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος».

«BODIES… Η Eκθεση»

Από τις 7 Φεβρουαρίου 2009

«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αίθουσα Δ12.

Ώρες λειτουργίας: Κυρ. - Πέμ. 10:00 - 20:00 & Παρ. - Σάβ. 10:00 - 22:00

Η έκθεση προσφέρει ειδική ακουστική ξενάγηση για τα παιδιά, καθώς επίσης και εξειδικευμένα βιβλία-οδηγούς για τους καθηγητές.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 16 ευρώ, ενήλικες άνω των 65 ετών: 14 ευρώ, παιδιά (4-13 ετών): 12 ευρώ, γκρουπ (άνω των 10 ατόμων): 10 ευρώ, σχολικά γκρουπ: 8 ευρώ, οικογενειακό έως και 5 άτομα (2 ενήλικες και έως 3 παιδιά): 44 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: Ticket House, Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς, τηλ.: 210 36 08 366) και στα ταμεία της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Για αγορές online: www.ticketpro.gr και www.bodiesinathens.gr

www.otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....