2009/02/02

Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα στους αγρότες απο την κρήτη και αστυνομικών δυνάμεων

Ένταση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όταν αγρότες από την Κρήτη, που αποβιβάστηκαν από τα πλοία μαζί με τα τρακτέρ τους, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Συγκεκριμένα, 1.100 αγρότες με 145 αγροτικά αυτοκίνητα και 65 τρακτέρ έφθασαν με τα πλοία "Λατώ", "Κρήτη Ι" και "Φαιστός" με σκοπό να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τα αιτήματά τους.

Γύρω στις 8.30 το πρωί και ενώ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και τον εισαγγελέα, δέχθηκαν επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ, που τους έριξαν χημικά και δακρυγόνα.

Παράλληλα, αστυνομικοί και λιμενικοί είχαν αποκλείσει τις υπόλοιπες πύλες του λιμανιού εμποδίζοντάς τους να βγουν στο δρόμο. Τα επεισόδια διήρκησαν μία ώρα και σύμφωνα με τους αγρότες, τραυματίστηκαν τέσσερις συνάδελφοί τους, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις.

Τις συλλήψεις δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ούτε η αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε στο πόδι η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη. Επίσης, οι αγρότες προπηλάκισαν το βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκη, τον οποίο φυγάδευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλοίο Κρήτη Ι.

Αίτημά τους είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζαχαρία Σπυριδάκη, είτε να τους αφήσουν να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να συναντηθούν με τον υπουργό, είτε να κατέβει ο υπουργός στο λιμάνι του Πειραιά να ακούσει τα αιτήματά τους.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί της Αχαρνών υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλειστή είναι η Αχαρνών από το ύψος της Μάρνη.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....