Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Κέικ πορτοκαλιού με λακωνικά πορτοκάλια

Μιας και είμαστε μια περιοχή με βασικό προϊόν τα πορτοκάλια να και μια συνταγή για ένα κέικ που μας έστειλαν με email..

Ελπίζω φέτος να καταφέρουμε να τα πουλήσουμε και όχι να πέσουν κάτω η να τα πάρουν για μια ακόμη φορά στις εξευτελιστικές τιμές που τα παίρνουν ως συνήθως..

Διαφορετικά μας βλέπω να τρεφόμαστε αποκλειστικά με κέικ πορτοκαλιού..

Υλικά 1 φαρίνα 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνα σπορέλαιο 3 αυγά 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 2 πορτοκάλια 2 βανίλιες 1 μπέικιν Σιρόπι 3 κ.σ βούτυρο 3 κ.σ ζάχαρη 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι Εκτέλεση Χτυπάμε καλά το σπορέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Συνεχίζουμε βάζοντας τον χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα πολτοποιούμε στο multi όπως είναι με την φλούδα τους. Βάζουμε τον πολτό στο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ωρα περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 4-5' περίπου. Οταν το κέικ ψηθεί και κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και του κάνουμε τρύπες με μια οδοντογλυφίδα, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Κρύο κέικ, σιρόπι χλιαρό. * Προσέξτε να είναι γλυκά τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσετε γιατί αλλιώς θα επηρεαστεί η γεύση του κέικ. * Εγώ έριξα το μισό σιρόπι γιατί ήθελα να στέκεται και όχι να τρώγεται με κουτάλι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζουμερό κέικ. Καλή επιτυχία

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....