2009/01/08

8-1-2009 Νέες παραβιάσεις τούρκων στο αιγαίο, και θράσος που δεν έχει όρια.

Με νέες παραβιάσεις και πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι συνέχισαν σήμερα τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αγ. Αιγαίο. Την ίδια στιγμή το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με ανακοίνωση που φθάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ελληνικά μαχητικά παρενοχλούν τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και ελληνικά περιπολικά παραβιάζουν τα τουρκικά ύδατα στα Ίμια!

Συγκεκριμένα, στις 15.20, τέσσερα τουρκικά Φάντομ πέταξαν σε ύψος 100 μέτρων πάνω από το Φαρμακονήσι και 250 μέτρων πάνω από το Αγαθονήσι. Συνοδεύονταν από τέσσερα F-16, που πετούσαν σε μεγαλύτερο ύψος. Νωρίτερα σήμερα το πρωί, στις 10.30, οκτώ τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Αγαθονησίου και Σάμου και πραγματοποίησαν πτήση μισής ώρας φτάνοντας μέχρι τα νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Από την πλευρά του το Τουρκικό Επιτελείο Στρατού ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών για δήθεν παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά κοντά στη Μυτιλήνη και για δήθεν παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων από την ελληνική ακτοφυλλακή και ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή των Ιμίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....