2009/01/08

7-1-2009 Τουρκικές προκλήσεις στο Φαρμακονησι

Νέες πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα σημειώθηκαν το πρωί σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, μια μέρα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στο Αγαθονήσι. Οι τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν αρχικά κατά της κανονιοφόρου Νικηφόρος από τουρκική ακταιωρό, όταν το ελληνικό σκάφος είχε σπεύσει στην περιοχή του Φαρμακονησίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί για να πάρει μέρος στη διαδικασία έρευνας και διάσωσης ναυαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε ότι υπάρχουν ναυαγοί στην περιοχή από δύο κλήσεις που προήλθαν-όπως διαπιστώθηκε αργότερα- από ένα τουρκικό καρτοκινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια από ελληνικό καρτοκινητό. Μετά την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ναυαγός. Για τη διαδικασία είχε εκδοθεί αναγγελία και στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο Super Puma. Μετά την παρενόχληση της κανονιοφόρου , το ελικόπτερο παρενοχλήθηκε από δυο τουρκικά F-16, τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Είχαν προηγηθεί έξι κλήσεις ασυρμάτου προς το Super Puma από την τουρκική πλευρά, όπου το ελληνικό ελικόπτερο καλούνταν να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί «βρισκόταν σε τουρκικό εναέριο χώρο». Στις 9:22, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε χαμηλό ύψος, ενώ μισή ώρα αργότερα τουρκικό ζεύγος αεροσκαφών έκανε παρόμοια πτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Λίγη ώρα αργότερα άλλα δύο τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι. Αντιδρώντας στην τουρκική κινητικότητα, η Πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει από το πρωί τον αριθμό των αεροσκαφών της που βρίσκονται σε τετράλεπτη ετοιμότητα.

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

    ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ Ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ.

    ΔΑΝΑΟΣ ΘΥΡΑ 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....