2009/01/05

Πυροβόλησαν 21χρονο αστυνομικό στα Εξάρχεια

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 21χρονος αστυνομικός που δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους στα Εξάρχεια. Η αστυνομία μιλούσε για τυφλό χτύπημα-δολοφονική επίθεση που συνδέεται άμεσα με τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Στον τόπο της νέας επίθεσης με στόχο αστυνομικούς περισυνελέγησαν πάνω από είκοσι κάλυκες και όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από δύο όπλα: ένα Καλάσνικοφ και ένα εννιάρι πιστόλι. Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στα ΜΑΤ, βρισκόταν σε υπηρεσία με τη διμοιρία του κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που είχαν γίνει γνωστές έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο αστυνομικός βρισκόταν έξω από το υπηρεσιακό λεωφορείο εκτελώντας χρέη σκοπού, όπως συνηθίζεται

στη διάρκεια των νυχτερινών υπηρεσιών. Ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου δέχθηκε εν ψυχρώ, και χωρίς να έχει προηγηθεί οτιδήποτε, πυροβολισμούς από αγνώστους. Ο νεαρός αστυφύλακας αιφνιδιάσθηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έπεσε στον δρόμο βαρύτατα τραυματισμένος, ενώ οι συνάδελφοί του προσέτρεξαν σε βοήθεια εξίσου αιφνιδιασμένοι. Ο τραυματίας αστυνομικός εισήχθη μετά από λίγη ώρα στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Ερυθρός, ενώ η κατάστασή του χαρακτηριζόταν κρίσιμη, καθώς έχει δεχθεί πυρά στην κοιλιά. Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Δεκεμβρίου διμοιρία των ΜΑΤ είχε δεχθεί πυρά επίσης από Καλάσνικοφ στο Γουδή. Τότε οι δράστες είχαν πυροβολήσει από παλαιό πυροβολείο εντός της Πανεπιστημιούπολης και κοντά στην έδρα των ΜΑΤ. Η επίθεση είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό και οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής που ανέλαβαν την υπόθεση μιλούσαν για νέα μορφή τρομοκρατίας. Από τα πρώτα στοιχεία που θα ελέγξει η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι αν οι πυροβολισμοί σε βάρος του αστυνομικού στα Εξάρχεια προέρχονται από το ίδιο Καλάσνικοφ με το οποίο είχε χτυπηθεί και η κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδή πριν από δύο εβδομάδες. Σημειώνεται ότι οι συνάδελφοι του τραυματισμένου αστυνομικού όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση έσπευσαν κοντά του, ενώ ένας που βρισκόταν επίσης έξω από το λεωφορείο και πιο κοντά στον πεσμένο αστυφύλακα- που φέρεται να έχει χτυπηθεί με δύο σφαίρες- χρησιμοποίησε χειροβομβίδα κρότου- λάμψης για να απωθήσει τους δράστες. Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, που έγινε λίγα λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα, η περιοχή των Εξαρχείων αποκλείσθηκε από την αστυνομία και ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρησησκούπα για την προσαγωγή υπόπτων στην Ασφάλεια. Πληροφορίες ανέφεραν ότι είχαν προσαχθεί αρκετά άτομα από την πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους, ενώ παράλληλα γινόταν έρευνα για τη συγκέντρωση στοιχείων για τους δράστες, τον τρόπο, τα μέσα και την κατεύθυνση της διαφυγής τους.

πηγη tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....