2009/01/20

Πανελλαδικές 2009

Από τις 2 έως τις 20 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να υποβάλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2009. Από φέτος η αίτηση - δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης είναι:

α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ),

β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ,

γ) οι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ και

δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β'.

Εντός των προσεχών ημερών τα τέσσερα κατά περίπτωση έντυπα της αίτησης θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ. Ο υποψήφιος είτε από το Διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του θα προμηθεύεται την αίτηση, θα συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, όπου θα την υποβάλει ηλεκτρονικά.

Από το ΥΠΕΠΘ αποστέλλεται προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλυτική εγκύκλιος και σχετικό Φυλλάδιο Οδηγιών για τη συμπλήρωση των Αιτήσεων - Δηλώσεων, προκειμένου να διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους μέσω των Λυκείων.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (2 - 20 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....