2009/01/14

Γέννησε 2 μέρες μετά τον θανατο της -

Δύο ημέρες μετά το θάνατό της γέννησε μία προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, η οποία κατέρρευσε και τελικά πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. 48 ώρες αργότερα, οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο με καισαρική τομή, το παιδί που εκείνη κυοφορούσε.

Η 41 ετών Jayne Soliman κρίθηκε κλινικά νεκρή στο νοσοκομείο John Radcliffe της Οξφόρδης, όπου μεταφέρθηκε, σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρικό επιτελείο, ωστόσο, που έσπευσε πάνω της κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την καρδιά της, ούτως ώστε να μπορέσει να γεννήσει. Και τα κατάφερε. Η μικρή Aya Jayne νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής και οι πρώτες ενδείξεις σχετικά με την υγεία της είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Δήλωση του Bracknell Ice Skating Club, όπου ανήκε η προπονήτρια αναφέρει: ”Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η προπονήτρια Jayne Soliman πέθανε ξαφνικά από εγκεφαλική αιμορραγία. Το βρέφος της όμως αν και ζυγίζει μόλις ένα κιλό, τα πηγαίνει πολύ καλά. Οι προσευχές μας είναι μαζί της”.

Η Soliman, διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, όταν παραπονέθηκε για φοβερούς πονοκεφάλους. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς το νοσοκομείο John Radcliffe Hospital, όπου όμως ήταν ήδη πολύ αργά για να ανανήψει.

Λίγες ώρες αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο θάνατος προήλθε από έναν επιθετικό όγκο, που ”χτύπησε” ένα κεντρικό αιμοφόρο αγγείο. Για να σώσουν το μωρό, του χορήγησαν μεγάλες δόσεις στεροειδών, για να βοηθήσουν τους πνεύμονές του να αναπτυχθούν μέσα σε μέγιστο διάστημα 48 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....