2008/12/30

Η Madonna την πιο επιτυχημένη περιοδεία του 2008

Η πιο επιτυχημένη περιοδεία του 2008 στην Βόρειο Αμερική ήταν αυτή της Μαντόνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιοδικού Pollstar.

Η περιοδεία με τίτλο «Sticky & Sweet» απέφερε κέρδη 105,3 εκατομμυρίων δολαρίων στη ντίβα της ποπ. Το ποσό αυτό προκύπτει μόνο από το κομμάτι που περιελάμβανε την Βόρεια Αμερική.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Βραζιλία.

Την Μαντόνα ακολούθησε η Σελίν Ντιόν με εισπράξεις 94 εκατομμυρίων δολαρίων, στην πρώτη της συναυλία τα τελευταία χρόνια και ακολουθούν οι Eagles με 73,4 εκατομμύρια.

Η περιοδεία της Μαντόνα ξεκίνησε το καλοκαίρι από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας για να συνεχιστεί στην Βόρεια Αμερική.

Το μεγαλύτερο νεκροταφείο δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε στην Κίνα

Το πλουσιότερο «νεκροταφείο» δεινοσαύρων στον κόσμο, μια περιοχή όπου συνεχίζουν να έρχονται στο φως χιλιάδες απολιθώματα, ανακαλύφθηκε στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, αναφέρουν την Τρίτη τα τοπικά μέσα. Μέχρι στιμής οι παλαιοντολόγοι έχουν εντοπίσει 15 σημεία με απολιθώματα κοντά στην πόλη Ζουτσένγκ, γράφουν Τα Νέα του Πεκίνου και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε μια από αυτές τις περιοχές υπάρχει ένας λάκκος μήκους 300 μέτρων μέσα στον οποίο ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 3.000 οστά. Μεταξύ των συνολικά 7.600 ευρημάτων βρίσκεται ένας αδρόσαυρος 20 μέτρων, μήκος ρεκόρ για δεινόσαυρο με ράμφος, αναφέρει το πρακτορείο Νέα Κίνα. Βρέθηκαν επίσης απολιθώματα αγκυλόσαυρων και τυρανόσαυρών. Οι παλαιοντολόγοι περιμένουν ότι οι ανακαλύψεις θα συνεχιστούν, καθώς από τη δεκαετία του 1960 η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει περισσότερο από 50 τόνους απολιθωμάτων. «Αυτό το σύνολο απολιθωμένων δεινοσαύρων είναι σήμερα το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί στον κόσμο [....] ως προς την επιφάνεια» δήλωσε στα Νέα του Πεκίνου ο παλαιοντολόγος Χάο Ζιχίν της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν τη δημιουργία πάρκου απολιθωμάτων, υπάρχουν όμως πιέσεις από τα τοπικά ορυχεία που σταμάτησαν τις εργασίες τους λόγω της ανασκαφής και τώρα ζητούν να ξαναρχίσουν. πηγη www.tanea.gr

2008/12/29

Ενημερωθείτε για τους αγώνες του Ευρώτα Ελους κάνοντας κλικ στην σελίδα για τον Ευρώτα.

Ενημερωθείτε για την αθλητική ενημέρωση της περιοχής μας και όχι μόνο.

Περιγραφές, σχόλια και αρχείο από τον Ιωάννη Π. Ταμβακολογο και Παναγιωτη Γ. Ταμβακολογο

13η αγωνιστική Α' κατηγορίας Πρωταθλήματος Λακωνίας Αστέρας Βλαχιώτη-Ευρώτας Έλους 2-0 Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:Στο 13' από πλευράς Αστέρα έγινε ένα σούτ που έφυγε άουτ.Υπήρξαν και άλλα σούτ που έφυγαν άουτ.Το πρώτο σούτ του Ευρώτα έγινε στο 43' από τον Κοντάκο όπου έφυγε άουτ.Στο 45+1 ο Τζαμουρής Στέλιος έκανε ένα φράγμα και ο Γιαννόπουλος Βασ. του έδειξε με καθυστέρηση δεύτερη κίτρινη...και άλλη μια αποβολή.Χωρίς καμιά κλασική όπως λέμε στο Α' μέρος με τον Αστέρα να πιέζει τον Ευρώτα αλλά χωρίς ουσία και ο Ευρώτας με σχήμα νέο χωρίς τον Σταμογιάννο με 5-4-1 αλλά για λίγο. Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:Πρίν καν βρει ο Ευρώτας τον αμυντικό του προσανατολισμό στην πρώτη σέντρα που γίνεται κόλλησαν όλοι και το 1-0 έγινε στο 50' από ένα ωραίο γκόλ με κεφαλιά.Στο 54' ο Μιχελάκος Άγης πιάνει ένα σούτ αριστερό με φάλτσο και η μπάλα... στην συμβολή των δοκαριών του Καλογιάννη...που απλά έβλεπε όπως όλοι.Στο 60' ο Μαραγκουδάκης αποκρούει το αρχικό σούτ... και ελλείψεις αμυντικών ευννοούν τον Πορφύρη ο οποίος σε κενή εστία κάνει το 2-0.Ο Σταμογιάννος προωθεί τον Αλέκοβ και ο Κουλούρης με τον Κρητικάκο Γιώργο μένουν σχεδόν μόνοι τους στην άμυνα.Ο Ευρώτας έχει ήδη ανεβάσει την απόδοσή του και άρχισε να κλείνει κάπως τον Αστέρα ο οποίος κάνει κάπως σκόρπιες αντεπιθέσεις χωρίς ουσία!!Στο 68' ο Μιχελάκος Άγης σουτάρει αλλά ο Καλογιάννης αποκρούει.Στο 70' μια προσπάθεια διαρκείας από τον Συριόπουλο Π. η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 88' ο Νικόλας Μπέρντι έδωσε μάχες μόνος και είχε ένα σούτ που έφυγε λίγο άουτ.Ο Αστέρας με αμυντική τακτική όπως συνήθως πήρε την νίκη δίκαια αλλά...δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν ο Ευρώτας είχε 11 παίκτες(ούτε θα το μάθουμε ποτέ) ο κ. Γιαννόπουλος είχε αλλοπρόσαλλες αποφάσεις όσον αφορά το τι είναι φάουλ και τι όχι!Τέταρτη σερί νίκη στο Βλαχιώτη ο Αστέρας .Σόκ στο Δαφνί όπου ο Α.Ο.Κροκεών έχασε από την Ένωση Περ. Φιλισίου με 1-0 και μάλλιστα το γκόλ ήταν με εκτέλεση πέναλτι του Ελοσίτη Αλίμπαλη Γιώργου Θ. .... ο Πλατάνας θα περάσει μαύρη πρωτοχρονιά.Η διαφορά έπεσε στους 6 βαθμούς!! Στους άλλους αγώνες:Πανγυθειατικός 2001-Α.Ο.Λογγάστρας 2-1 Μολαϊκός-Κρόνος Αγ. Δημητρίου 2-1 Λεων.Γλυκόβρυσης-Λεων.Σπάρτης 3-1 Βοίας Νεάπολης-Α.Ο.Μυρτιάς 2-0 Κάστωρ Καστορείου-Α.Ε.Δήμου Σκάλας 2-2 με πέναλτι στο 90' για την Α.Ε.Δήμου Σκάλας και 5η ισοπαλία και χωρίς νίκη στο Α' γύρο. Σύνθεση Ευρώτα:Μαραγκουδάκης Νεκτάριος,Συριόπουλος Νίκος,Κουλούρης Νίκος,Τζαμουρής Στέλιος,Κρητικάκος Γιώργος,Αλέκοβ,Κοντάκος Ανδρέας,Συριόπουλος Παν.,Νικόλας Μπέρντι,Γεωργόπουλος Γιάννης,Μιχελάκος Άγης *Αλλαγές:Στο 72' ο Χρύσανθος Παπανάκος στη θέση του Συριόπουλου Νίκου και στο 80' ο Ζωρντός Παναγιώτης στη θέση του Άγη Μιχελάκου.

28-12-2008 Και άλλη Σεισμική Δόνηση 5,1 ρίχτερ ταρακούνησαν την Σαμοθράκη

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 320 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της νήσου Σαμοθράκης. Θύματα ή ζημιές δεν έχουν αναφερθεί. Date: 28 DEC 2008 GMT Time: 22:58:57.40 Location: 40.319N 25.980E- North Aegean Trough-N. GREECE Depth: 0.00 Magnitude: 5.1

2008/12/28

28-12-2008 Σεισμος 4.3 στην Πελοπόννησο..

Date: 28 DEC 2008 GMT Time: 17:32:00.70 Location: 37.180N 22.196E- SW PELOPONNESE -SW GREECE Depth: 0.00 Magnitude: 4.3

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ εγινε αισθητή στους νομούς Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε, στις 19.30 με επίκεντρο βόρεια της Καλαμάτας και σε απόσταση 170 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας. Από τη σεισμική δόνηση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

QUEEN - BIJOU Ακούστε το Τραγούδι που προτείνουμε

Είναι σίγουρο ότι οι Queen αποτέλεσαν ένα από τα σταθερότερα συγκροτήματα ως προς τη μουσική και σύνθεσή τους, στην ιστορία της ροκ μουσικής. Ο κιθαρίστας Brian May (γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1947 στο Middlesex της Βρετανίας) σπούδαζε ακόμα αστρονομία. Ο ντράμερ Roger Taylor (γεννήθηκε με το όνομα Roger Meddows-Taylor στις 26 Ιουλίου του1949 στην Αγγλία) έπαιζε μαζί με τον Brian May στους Johnny Quale And The Reactions και σε ένα κολεγιακό γκρουπ που λεγόταν Smile with bassist Tim Staffell. Λίγο αργότερα ο Roger Taylor έγινε μέλος των Humpty Bong ενός συγκροτήματος που ίδρυσε ο συνεργάτης των Bee Gees Colin Petersen. Στη συνέχεια ο Brian May μαζί με τον Roger Taylor αποφάσισαν να γίνουν μέλη ενός νέου τότε συγκροτήματος του οποίο τραγουδιστής ήταν ο αείμνηστος Freddie Mercury που γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στην Αφρική και πέθανε στις 24 Νοεμβρίου του 1991 στο Λονδίνο. Νωρίς το 1971 ο μπασίστας John Deacon που γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1951 στην Αγγλία, συμπλήρωσε το όλο σχήμα. Έτσι η ιστορία των Queen ξεκίνησε το 1972. Η ζωή όμως παίζει περίεργα παιχνίδια. Εκεί που το συγκρότημα βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του συνέβη κάτι που ουσιαστικά τερμάτισε την πορεία τους. Ο θάνατος του Freddie Mercury από τον ιό του Αids στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ήταν το μοιραίο χτύπημα για τους Queen. Το 'Bohemian Rhapsody' επανακυκλοφόρησε αμέσως και τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατέθηκαν για την έρευνα προκειμένου να καταπολεμηθεί το Aids. Όπως ήταν αναμενόμενο, το άλμπουμ ξαναπήγε στο Νο 1 της Βρετανίας. Αλλά και το single 'Bohemian Rhapsody' που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας 'Wayne's World' τα πήγε πολύ καλά φτάνοντας αυτή τη φορά μέχρι το Νο 2 (Μάρτιος 1992). Τα υπόλοιπα μέλη των Queen έδωσαν ένα κοντσέρτο για τη μνήμη του αγαπημένου τους Freddie Mercury στο Wembley στις 20 Μαϊου του 1992. Μαζί τους εμφανίστηκαν η Liza Minelli, ο Elton John, οι Guns'N'Roses, ο George Michael, ο David Bowie και η Annie Lennox των Eurythmics. Από εκεί κι έπειτα μερικά από τα μέλη των Queen ακολούθησαν σόλο καριέρα χωρίς όμως το συγκρότημα να διαλυθεί. Ο Brian May γνώρισε κάποιες σόλο επιτυχίες ενώ ο Roger Taylor έγινε μέλος των Cross. Το τελευταίο στουντιακό άλμπουμ των Queen κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Freddie Mercury και περιείχε τραγούδια που είχαν ηχογραφήσει όλοι μαζί όταν ο Freddie Mercury τους είχε καλέσει για τελευταία φορά στο σπίτι του στην Ελβετία για να αποτελειώσουν μαζί αυτό το άλμπουμ. Ο Freddie Mercury, ήταν ήδη προσβεβλημένος από το aids. Όμως τραγούδησε με μεγάλη αξιοπρέπεια τα τελευταία τραγούδια της ζωής του. Τα υπόλοιπα μέλη των Queen ονόμασαν αυτό το άλμπουμ 'Made In Heaven' για την μνήμη του τραγουδιστή τους και καλού τους φίλου. Οι Queen ποτέ δεν ανακοίνωσαν επίσημα τη διάλυσή τους.

Ο Michael Jackson στην Ελλάδα?

Επιστημονική φαντασία ..Όμως γιατί όχι? Αφού όπως δηλώνουν τώρα, είναι μια χαρά και μάλιστα ετοιμάζετε για παγκόσμια περιοδεία..

Διαψεύδονται οι φήμες περί των σοβαρών προβλημάτων υγείας του Μάικλ Τζάκσον καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου και γιατρού του, δρ. Τόμι, ο θρύλος της ποπ χαίρει άκρας υγείας! Η φήμη για την άσχημη κατάσταση της υγείας του Μάικλ Τζάκσον εξαπλώθηκε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, η οποία επικαλούνταν δηλώσεις του βιογράφου του Τζάκσον, Ίαν Χάλπεριν. Η συγκεκριμένη είδηση έδωσε τροφή σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως, τα οποία έσπευσαν να ενημερώσουν τους θαυμαστές του Τζάκσον σχετικά με τις δύσκολες ώρες που περνά. «Ο κ. Τζάκσον χαίρει άκρας υγείας και ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις με μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, οργανώνοντας παγκόσμια περιοδεία αλλά και σειρά εμφανίσεων», δήλωσε ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον αναιρώντας όσα ακούγονταν μέχρι τώρα. «Οι ισχυρισμοί του Ίαν Χάλπεριν αποτελούν προσπάθεια προώθησης της βιογραφίας του», προσέθεσε ο γιατρός χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βιογράφου «ψευδείς». Ο Χάλπεριν είχε ισχυριστεί ότι ο διάσημος τραγουδιστής πάσχει από μια πολύ σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Επιπλέον, είχε δηλώσει ότι ο Τζάκσον χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση των πνευμόνων, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν επίφοβο καθώς ο αργανισμός του είναι εξασθενημένος. Και το παραμύθι δεν τελειώνει εκεί… Ο βιογράφος δεν δίστασε να τονίσει ότι ο «ασθενής» δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ έχει χάσει και το 95% της όρασής του από το αριστερό του μάτι. Το περίεργο όμως είναι οτι ενώ ήδη είχε ξασπάσει ο σάλος για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Μάικλ Τζάκσον, ο μεγαλύτερος αδερφός του αντί να διαψεύσει τις φήμες, δήλωσε ότι ο Μάικλ «δεν τα πάει πολύ καλά αυτό το διάστημα και δεν είναι η καλύτερη περίοδος για εκείνον».

Τα περί Καιάδα... μύθος

Η αρχαία Σπάρτη έριχνε στον Καιάδα αιχμαλώτους και καταδικασμένους σε θάνατο για κακουργήματα, όχι όμως και βρέφη. Οι ανασκαφικές διερευνήσεις στο σπηλαιοβάραθρο που ταυτίζεται με τον Καιάδα, το οποίο βρίσκεται στις υπώρειες του Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 750 μ. και στα όρια του οικισμού Τρύπης Λακωνίας, περίπου 10 χλμ. βορειοδυτικά της Σπάρτης, δεν έχουν αποδώσει οστά βρεφών. Σε αντίθεση, ο χώρος βρίθει ανθρώπινων οστών, που ανήκαν σε άνδρες ηλικίας 18- 35 ετών. Ο Θ. Κ. Πίτσιος, αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Ανθρωπολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που διεξάγει ανθρωπολογική έρευνα στο σπηλαιοβάραθρο, μιλά σήμερα στη διημερίδα του υπουργείου Πολιτισμού για το αρχαιολογικό έργο των πανεπιστημίων μας και παρουσιάζει τα συμπεράσματά του από την έρευνα. Οπως λέει στο «Εθνος», μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί οστά 46 ατόμων σε επιφανειακές έρευνες που έχουν διεξαχθεί και οι οποίες συνεχίζονται. Οι έρευνες διεξάγονται με τη συνεργασία του καθηγητή αρχαιολογίας Π. Θέμελη, και σύντομα θα εκδοθεί και ένας ειδικός τόμος για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με τον κ. Πίτσιο, το σπηλαιοβάραθρο στο εσωτερικό του λόφου, έχει οριζόντιο μήκος περίπου 50 μ., πλάτος 1,5-3,5 μ. και ύψος των κατακόρυφων τοιχωμάτων του 18-25 μ. Οπως λέει, αρκετοί θα ήταν οι καταδικασμένοι που θα προσπάθησαν να ανεβούν ή που θα είχαν γαντζωθεί κατά την πτώση από προεξοχές και πέθαναν σε σημεία υψηλότερα από τον πάτο του Καιάδα. Ομως, τα νερά, που ρέουν άφθονα, μετακίνησαν και τα οστά στο δάπεδο. Ο ερευνητής πιστεύει πως ο Καιάδας είχε επιλεγεί προσεκτικά, αφού «πρόκειται για τις πιο εντυπωσιακές θέσεις της Λακωνίας. Ηταν στο όριο Λακωνίας και Μεσσηνίας, είχε πανοραμική θέα και θεωρώ ότι πήγαιναν εκεί τους καταδικασμένους για να νιώσουν πόνο για την ομορφιά που θα έχαναν μαζί με τη ζωή τους», καταλήγει. Μέχρι στιγμής, πάντως, σε καμία ανασκαφή στη Λακωνία δεν έχουν εντοπισθεί οστά βρεφών σε τέτοιες συνθήκες που να δείχνουν θανάτωσή τους σε συγκεκριμένο χώρο. Οι χθεσινές ανακοινώσεις ήταν πλούσιες και ιδιαίτερα κατατοπιστικές (ωστόσο, δυστυχώς, οι φοιτητές δεν έκαναν τον κόπο να προσέλθουν μαζικά για να παρακολουθήσουν τους δασκάλους τους). Σήμερα θα μιλήσει επίσης ο Γιάννος Λώλος, αναπληρωτής καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναφερθεί στα νεότερα στοιχεία από την ανασκαφή στη Σαλαμίνα. Οπως όλα δείχνουν, το διπλό μέγαρο που έχει αποκαλυφθεί στην περιοχή Κανάκια, εγκαταλείφθηκε λίγο μετά το 1200 π.Χ., «στον ορίζοντα της πτώσης των μυκηναϊκών ανακτόρων στη μυκηναϊκή Ελλάδα, μαζί με το τέλος της Πύλου και της Ιωλκού». Μάλιστα, η εγκατάλειψη «αποτυπώνεται δραματικά στο σφράγισμα των εισόδων του». ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ www.ethnos.gr

Αθωώθηκε 49χρονη γυναίκα που κατηγορήθηκε για την αυτοκτονία ανήλικης

Αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει μια 49χρονη γυναίκα που αντιμετώπιζε κακουργηματικές κατηγορίες, έπειτα από την αυτοκτονία μιας 13χρονης τον Οκτώβρη του 2006. Η Lori Drew είχε κατηγορηθεί για άμεση εμπλοκή στο θάνατο της μικρής, η οποία κρεμάστηκε στο σπίτι της λόγω ερωτικής απογοήτευσης. - Η Drew είχε αποφασίσει να εκδικηθεί τη 13χρονη, όταν η τελευταία φέρθηκε άσχημα στην κόρη της. Έτσι, η 49χρονη δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο MySpace, προσέγγισε την άτυχη γειτόνισσα ως αγόρι και κατάφερε να αναπτύξει μια συναισθηματικά φορτισμένη σχέση μαζί της. Έπειτα από μερικές βδομάδες, ο φερόμενος ως νεαρός τερμάτισε αιφνιδίως τη σχέση, λέγοντας στη 13χρονη ότι "ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς αυτή". Λίγες ώρες μετά, η μικρή αυτοκτόνησε. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό της 49χρονης ότι δε μπορεί να αποδειχθεί πως αυτή έστειλε τα επίμαχα μηνύματα. Συνεπώς, οι κακουργηματικές κατηγορίες κατέπεσαν και η Drew καταδικάστηκε μόνο για πλημμέλημα, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να αποφύγει τη φυλάκιση. πηγη Reuters

Νέα στοιχεία για το θάνατο κυνηγού στην Άρτα

Νέα τροπή στην υπόθεση του 32χρονου κυνηγού που βρέθηκε χθες νεκρός στη θέση «Αμπέλι» Παλαιοκάτουνου Αθαμανίας Άρτας. Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί και έκαναν λόγο για ατύχημα από αυτοτραυματισμό όταν ο κυνηγός γλίστρησε και εκπυρσοκρότησε το όπλο, ανατρέπονται πλέον, μετά την νεκροψία που έγινε στο νεκροτομείο Ιωαννίνων από την καθηγητή της Ιατροδικαστικής Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. Τα ευρήματα του κ. Βουγιουκλάκη, αποδεικνύουν ότι το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 20 μέτρων. Μαζί του, κυνηγούσαν αγριογούρουνα, ο πατέρας του, ο αδελφός του και άλλα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Τα όπλα όλων κατασχέθηκαν από το αστυνομικό τμήμα Βουργαρελίου που διενεργεί την προανάκριση, προκειμένου να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί από ποιο έγινε ο θανατηφόρος πυροβολισμός.

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας, τους 228 φτάνουν μέχρι τώρα οι νεκροί

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη λήξη της εξάμηνης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε 30 πυραύλους εναντίον στόχων στην Λωρίδα της Γάζας, σκορπίζοντας το θάνατο.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς αλλά και από ιατρικές πληροφορίες, το Ισραήλ βομβάρδισε ένα τέμενος αργά το Σάββατο, στην Λωρίδα της Γάζας και τονίζει ότι υπάρχουν 2 θύματα από τη συγκεκριμένη επίθεση, ενώ Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για αυτήν την πληροφορία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τις χερσαίες και θωρακισμένες δυνάμεις του κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όπως μετέδωσε το Ισραηλινό ραδιόφωνο αλλά και ειδησεογραφικές πηγές. Ο εκπρόσωπος πάντως του Ισραηλινού στρατού, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενίσχυσης των δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, Ισμαήλ Χανίγια, σε μήνυμά του προς τους Παλαιστίνιους ορκίστηκε ότι η Γάζα ποτέ δεν θα παραδοθεί στο Ισραήλ, όποιες δυνάμεις κι αν χρησιμοποιηθούν εναντίον του εδάφους της. «Υπάρχει παντού αίμα, υπάρχουν τραυματίες και μάρτυρες σε κάθε σπίτι και σε κάθε δρόμο. Η Γάζα σήμερα είναι στολισμένη με αίμα ... Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι μάρτυρες και περισσότεροι τραυματίες αλλά η Γάζα ουδέποτε θα αλωθεί, ουδέποτε θα παραδοθεί», δήλωσε ο Χανίγια.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί φτάνουν τους 228, μέσα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην πόλη, μέλος της Χαμάς.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση. Την ίδια ώρα, στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα. Το Ισραήλ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις κοινότητες που γειτονεύουν με τα παλαιστινιακά σύνορα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι μόνο σε ένα κτίριο αστυνομίας, όπου διεξαγόταν τελετή αποφοίτησης, σκοτώθηκαν 40 άτομα.

Πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε την πόλη και δεκάδες αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις της Χαμάς καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα του βομβαρδισμού, παιδιά σχολούσαν από τα σχολεία.

πηγη zougla.gr

ΜΕ χιόνια, τσουχτερό κρύο και βροχοπτώσεις μας υποδέχεται το 2009

Χιόνια, τσουχτερό κρύο και βροχές προβλέπει για τις επόμενες ημέρες η ΕΜΥ. Ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ το θερμόμετρο αγγίζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, για το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει χιόνια στην κεντρική και ηπειρωτική χώρα, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα κατά τόπους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις προβλέπονται και για την Πάρνηθα, ενώ στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός και ο υδράργυρος δε θα ανέβει πάνω από τους 8 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες Για την Κυριακή, χιονισμένο θα παραμείνει το τοπίο στη βόρεια Ελλάδα αλλά και στα ορεινά και πεδινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ βροχές θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής.

Το 2008 φαίνεται ότι θα μας αφήσει με τσουχτερό κρύο, καθώς τη Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση με παγετό στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στα νότια. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, τελευταία μέρα του χρόνου με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και παγετό στα ηπειρωτικά που θα είναι ισχυρός κατά τόπου τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα βόρεια Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Αμφισσας. Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το χιόνι έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 30 εκατοστά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Όλη τη νύχτα τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους από τη Λαμία προς το Καρπενήσι, την Αμφισσα και το Δομοκό. Από την παρατεταμένη χιονόπτωση αποκλείστηκε η κοινότητα Σκλήθρου Λάρισας, όπου συνεργεία με εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται από το πρωί και εντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας. Χωρίς προβλήματα ωστόσο, διεξάγεται η κίνηση στην Εγνατία Οδό. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 12ο έως το 24ο χιλ. της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης στην Κοζάνη, σε σημεία της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου και μέσω Βίγλας,Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και Καστοριάς - Αμυνταίου, μέσω Κλεισούρας καθώς και σε σημεία του επαρχιακού δικτύου των νομών Λαρίσης, Πιερίας και Ημαθίας. Στην Κεντρική Μακεδονία αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Πολυγύρου, μέσω Ταξιάρχη, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου. Με αντιολισθητικές αλυσίδες επίσης, διεξάγεται η κυκλοφορία και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι,Τρία - Πέντε Πηγάδια και Καϊμάκτσαλαν.

πηγη τα Νέα

Ανοιχτά τα καταστήματα σε Αθήνα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Ρόδο. Διαμαρτυρίες εμπορουπαλλήλων

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της διαμαρτυρίας των εμπορουπαλλήλων στην απόφαση της νομαρχίας να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για δεύτερη Κυριακή στην πρωτεύουσα για να τονωθεί η αγορά που είχε πέσει στο ναδίρ εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων. Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις, των μελών του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καπνικαρέας και του ελληνικού κοινωνικού φόρουμ στην οδό Ερμού. Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ και του σωματείου εμπορουπαλλήλων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα περισσότερα πολυκαταστήματα, καλώντας τους υπαλλήλους να μην εργασθούν και τους καταναλωτές να μην ψωνίσουν. Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, η απόφαση να λειτουργήσουν τα καταστήματα αυτήν την Κυριακή, εγκυμονεί κινδύνους και δεν αποκλείεται να αποτελέσει «δούρειο ίππο» για να καθιερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων τις κυριακές, αίτημα το οποίο προβάλλει εδώ και χρόνια ο σύνδεσμος των ιδιοκτητών πολυκαταστημάτων (ΣΕΛΠΕ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έως αυτήν την στιγμή, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα στα Ιωάννινα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο.

2008/12/27

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Την αφιερώνω σε ένα πολύ καλό μου φίλο, που έχει σήμερα τα γενέθλια του, με τις ευχές μου για Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Γλυκά, πάντα με Υγεία, Ευτυχία, Χαρά, Προκοπή και ότι άλλο ο ίδιος κάνει κέφι και επιθυμεί. Φιλαράκο μου διαλέγεις και παίρνεις όποια τούρτα σου αρέσει περισσότερο....... Νakos πηγή από filaki.gr

2008/12/26

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ - ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β.

Καρχαρίας κατασπάραξε κολυμβητή

Επίθεση από λευκό καρχαρία δέχθηκε ένας Αυστραλός άντρας στην παραλία Πορτ Κένεντι της πόλης Περθ, την ώρα που μάζευε καβούρια, έξι μέτρα μακριά από το γιο του. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ξαφνικά είδαν πτερύγια καρχαρία να κινούνται γρήγορα, ακολούθησε η επίθεση και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το νερό βάφτηκε κόκκινο. Ο 24χρονος γιος του κάλεσε αμέσως την ακτοφυλακή, που ξεκίνησε έρευνες στο θαλάσσιο χώρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ίχνος του 51χρονου άντρα αλλά ούτε και του καρχαρία. Όπως είπε ο γιος του, ο πατέρας του είναι δεινός κολυμβητής και καλός δύτης. Τον Απρίλιο άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από επίθεση καραχαρία στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας. πηγη www.zougla.gr

Οι δέκα σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 2008

Η επιστήμη, για μια ακόμη χρονιά, έκανε σημαντικά άλματα σε όλους τους τομείς το 2008. Το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Science έδωσε τη μεγαλύτερη "βαθμολογία" σε δύο ερευνητικές ομάδες, μια στις ΗΠΑ και μια στην Ιαπωνία, που κατόρθωσαν να παράγουν "κατά παραγγελία" νέες κυτταρικές σειρές μέσω αναπρογραμματισμού κυττάρων από το δέρμα ασθενών. Μια ανακάλυψη που ελπίζεται ότι μελλοντικά θα οδηγήσει σε θεραπείες για ασθένειες όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ και ο διαβήτης τύπου 1. Τον Ιούλιο, οι επιστήμονες -που πριν μόλις δύο χρόνια είχαν κάνει την ίδια ανακάλυψη σε ποντίκια και φέτος πια προχώρησαν σε ανθρώπους- πήραν κύτταρα από δέρμα ασθενών και τα αναπρογραμμάτισαν (γύρισαν προς τα πίσω το βιολογικό ρολόι αυτών των κυττάρων), ώστε να μετατραπούν σε βλαστοκύτταρα. Αυτά, στη συνέχεια, μπορούν να αποκτήσουν νέες "ταυτότητες", δηλαδή να μετατραπούν σε υγιή κύτταρα διαφορετικών από το δέρμα ιστών και οργάνων (εγκεφαλικών νευρώνων, καρδιάς, μυελού των οστών κ.α.) και έτσι να αντικαταστήσουν τα προβληματικά κύτταρα των ασθενών που τα δώρισαν. Η όλη διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο μέχρι να τελειοποιηθεί, όταν όμως οι επιστήμονες κατορθώσουν κάποια μέρα να ελέγξουν πλήρως και με ασφάλεια τον κυτταρικό αναπρογραμματισμό, οι ασθενείς θα θεραπεύονται πια με τα δικά τους κύτταρα. Επιπλέον, η νέα τεχνική θα επιτρέπει τη δημιουργία των βλαστοκυττάρων, χωρίς να οδηγεί σε καταστροφή εμβρύων, κάτι που έχει προκαλέσει ηθικές και κοινωνικές αντιδράσεις. Πέρα από τον κυτταρικό αναπρογραμματισμό, που, κατά το περιοδικό, "εν μια νυκτί άνοιξε ένα νέο πεδίο της βιολογίας, πολλά υποσχόμενο στην ιατρική", ως σημαντικότερες επιστημονικές καινοτομίες το 2008 αξιολογήθηκαν οι εξής: 2. Για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν φέτος άμεσα εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από άλλα άστρα. Ο αριθμός των παρατηρηθέντων πλανητών πέρα από το ηλιακό μας σύστημα έχει ξεπεράσει πια τους 300, αλλά μέχρι τώρα όλα είχαν ανακαλυφθεί μόνο με έμμεσους τρόπους. 3. Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο. 4. Ανακαλύφθηκε μια νέα "οικογένεια" υπεραγώγιμων υλικών, που μεταφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς αντίσταση, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. 5. Οι βιοχημικοί παρακολουθήσουν τις πρωτεϊνες "επί το έργον", καθώς προσδένονται στους στόχους τους, αλλάζουν το μεταβολισμό ενός κυττάρου και συνεισφέρουν στις ιδιότητες ενός ιστού. 6. Ανακαλύφθηκε ένα νέο "εργαλείο", που μπορεί εύκολα να αποθηκεύσει, σε βιομηχανική κλίμακα, ηλεκτρικό ρεύμα από πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ένας καταλύτης κοβαλτίου-φωσφόρου μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρισμό για να απελευθερώσει υδρογόνο από το νερό, που στη συνέχεια μπορεί να τροφοδοτήσει κυψέλες καυσίμων και να παράγει ξανά ηλεκτρισμό. 7. Για πρώτη φορά, επιστήμονες του γερμανικού Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στη Χαϊδελβέργη κατόρθωσαν να αναπτύξουν ένα νέο μικροσκόπιο λέιζερ και να παρακολουθήσουν σε βίντεο, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ, το "χορό" των κυττάρων σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο, μέσα σε ένα γονιμοποιημένο ωάριο. 8. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούν να πάρουν "καλό" σκούρο λίπος (που καίει το "κακό" λευκό λίπος για να δημιουργήσει θερμότητα στο σώμα) και να το μετατρέψουν σε μύες και αντιστρόφως, μια εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. 9. Οι φυσικοί ανακοίνωσαν ότι έκαναν πλέον τους υπολογισμούς εκείνους που δείχνουν ότι το Καθιερωμένο Μοντέλο της φυσικής, το οποίο περιγράφει τα περισσότερα σωματίδια του ορατού σύμπαντος και τις αλληλεπιδράσεις τους, προβλέπει με ακρίβεια πόση συνολική μάζα έχουν τα πρωτόνια και τα νετρόνια και άρα το βάρος του κόσμου. 10. Οι βιολόγοι κατάφεραν να εμφανίσουν φέτος ένα καταιγισμό νέων γενετικών αλληλουχιών, χάρη στην ανακάλυψη ταχύτερων και φθηνότερων μεθόδων σε σχέση με αυτές που επέτρεψαν την ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος πριν από λίγα χρόνια. Το περιοδικό Science θεωρεί ως "καυτούς" επιστημονικούς τομείς για το 2009 τη γενωμική των φυτών, την ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς (στο πείραμα στο CERN), την οξίνιση των ωεκανών και τις εξελίξεις στη νευροεπιστήμη. Το "Top 10" του περιοδικού Time Σύμφωνα με το περιοδικό Time, οι σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις φέτος ήσαν: 1. Η έναρξη λειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του CERN στη Γενεύη το Σεπτέμβριο - έστω κι αν μετά από λίγες μέρες αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω βλάβης. 2. Η προσγείωση, το Μάιο, του σκάφους "Φοίνιξ" της NASA στο βόρειο πόλο του Άρη, για πρώτη φορά, προσφέροντας πρόσθετα στοιχεία για το κάποτε υγρό παρελθόν του. 3. Η εφεύρεση ενός νέου βακτηρίου από το γενετιστή Κρεγκ Βέντερ (έναν από τους δύο επιστήμονες που αποκωδικοποίησε παλαιότερα το ανθρώπινο γονιδίωμα) με την τεχνητή σύνθεση των αναγκαίων γονιδίων του. 4. Η τρίτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της Κίνας στο διάστημα, που περιλάμβανε για πρώτη φορά διαστημικό περίπατο αστροναύτη (η πρώτη αποστολή ήταν το 2003 και η δεύτερη το 2005). 5. Η παρουσίαση στοιχείων από την οργάνωση Wildlife Conservation Society ότι οι άγριοι γορίλλες είναι διπλάσιοι από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες (125.000 ζουν μόνο στο Κογκό). 6. Η ανακάλυψη από τον Ελβετό αστρονόμο Michel Mayor αρκετών εξωπλανητών σε τροχιά γύρω από άστρα άλλα από τον ήλιο μας - όλα όμως υπερβολικά καυτά για να υπάρχει ζωή πάνω τους. 7. Η ανακοίνωση ερευνητών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ότι εφηύραν ένα μανδύα αορατότητας χρησιμοποιώντας νανο-υλικά, που διώχνουν το φως γύρω από ένα αντικείμενο, κάνοντάς το ουσιαστικά αόρατο. 8. Η ανακοίνωση από το βιοχημικό του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Στέφαν Σούστερ, το Νοέμβριο, ότι αποκατέστησε το 80% περίπου του γονιδίωματος ενός αρχαίου μαμούθ. 9. Η ανακοίνωση από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ότι οι "επιστημονικά αναλφάβητοι" στις ΗΠΑ είναι γύρω στο 17% και ότι μόνος ένας στους τέσσερις ενήλικους μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει τα επιστημονικά άρθρα σε μια εφημερίδα. 10. Η ανακάλυψη στη Γερμανία της παλαιότερης τετραμελούς "πυρηνικής" οικογένειας στον κόσμο, αγκαλιασμένης μέσα σε ένα τάφο ηλικίας 4.600

Πυροβόλησαν σε συρμό του προαστιακού

Ένα ακόμα περίεργο περιστατικό απασχολεί από τα μεσάνυχτα την Αστυνομία. Αγνωστοι πυροβόλησαν σε συρμό του προαστιακού που κινείτο στην περιοχή του Ταύρο. Οι σφαίρες τρύπησαν τα τζάμια σε ένα βαγόνι χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες. Μετά από το συμβάν ακινητοποιήθηκε το τρένο, ενώ στην περιοχή γίνονται έρευνες από αστυνομικούς της ασφάλειας για να εξακριβωθεί το σημείο από το οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Ντυμένος Άγιος Βασίλης σκότωσε 8 άτομα στο Λος Αντζελες

Τον θάνατο σκόρπισε ένας 45χρονος άνδρας την παραμονή των Χριστουγέννων σε προάστιο του Λος Άντζελες. Μπήκε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Όταν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία ήταν ήδη αργά. Το σπίτι είχε παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ο δράστης είχε αυτοκτονήσει λίγα μέτρα μακριά.

Ο Μπρους Τζέφρι Παρντό, σύμφωνα με την αστυνομία, έφτασε στο σπίτι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ντυμένος Άγιος Βασίλης. Μέσα βρίσκονταν περίπου τριάντα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά -ηλικίας 8, 13 και 16 ετών- που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο φέροντας σοβαρά τραύματα από πυροβολισμό.

Από τον τόπο του εγκλήματος ήδη έχουν ανασυρθεί οκτώ πτώματα, ενώ οι Αρχές πιστεύουν ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος. Ανάμεσα στα θύματα εκτιμάται ότι βρίσκεται και η σύζυγος του Παρντό, με την οποία ο δράστης βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε διάσταση, καθώς και οι γονείς της.

2008/12/25

Καλά Χριστούγεννα, σε όλες τις γλώσσες - merry Christmas in different language

Afrikaans: Gesëende Kersfees Afrikander: Een Plesierige Kerfees African/ Eritrean/ Tigrinja: Rehus-Beal-Ledeats Albanian:Gezur Krislinjden Arabic: Idah Saidan Wa Sanah Jadidah Argentine: Feliz Navidad Armenian: Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand Azeri: Tezze Iliniz Yahsi Olsun Bahasa Malaysia: Selamat Hari Natal Basque: Zorionak eta Urte Berri On! Bengali: Shuvo Naba Barsha Bohemian: Vesele Vanoce Brazilian: Boas Festas e Feliz Ano Novo Breton: Nedeleg laouen na bloavezh mat Bulgarian: Tchestita Koleda; Tchestito Rojdestvo Hristovo Catalan: Bon Nadal i un Bon Any Nou! Chile: Feliz Navidad Chinese: (Cantonese) Gun Tso Sun Tan'Gung Haw Sun Chinese: (Mandarin) Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan (Catonese) Gun Tso Sun Tan'Gung Haw Sun Choctaw: Yukpa, Nitak Hollo Chito Columbia: Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo Cornish: Nadelik looan na looan blethen noweth Corsian: Pace e salute Crazanian: Rot Yikji Dol La Roo Cree: Mitho Makosi Kesikansi Croatian: Sretan Bozic Czech: Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok Danish: Glædelig Jul Duri: Christmas-e- Shoma Mobarak Dutch: Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar! or Zalig Kerstfeast English: Merry Christmas Eskimo: (inupik) Jutdlime pivdluarit ukiortame pivdluaritlo! Esperanto: Gajan Kristnaskon Estonian: Ruumsaid juuluphi Faeroese: Gledhilig jol og eydnurikt nyggjar! Farsi: Cristmas-e-shoma mobarak bashad Finnish: Hyvaa joulua Flemish: Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar French: Joyeux Noel Frisian: Noflike Krystdagen en in protte Lok en Seine yn it Nije Jier! Galician: Bo Nada Gaelic: Nollaig chridheil agus Bliadhna mhath ùr! German: Froehliche Weihnachten Greek: Kala Christouyenna! Hausa: Barka da Kirsimatikuma Barka da Sabuwar Shekara! Hawaiian: Mele Kalikimaka Hebrew: Mo'adim Lesimkha. Chena tova Hindi: Shub Naya Baras Hausa: Barka da Kirsimatikuma Barka da Sabuwar Shekara! Hawaian: Mele Kalikimaka ame Hauoli Makahiki Hou! Hungarian: Kellemes Karacsonyi unnepeket Icelandic: Gledileg Jol Indonesian: Selamat Hari Natal Iraqi: Idah Saidan Wa Sanah Jadidah Irish: Nollaig Shona Dhuit, or Nodlaig mhaith chugnat Iroquois: Ojenyunyat Sungwiyadeson honungradon nagwutut. Ojenyunyat osrasay. Italian: Buone Feste Natalizie Japanese: Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto Jiberish: Mithag Crithagsigathmithags Korean: Sung Tan Chuk Ha Latin: Natale hilare et Annum Faustum! Latvian: Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu! Lausitzian:Wjesole hody a strowe nowe leto Lettish: Priecigus Ziemassvetkus Lithuanian: Linksmu Kaledu Low Saxon: Heughliche Winachten un 'n moi Nijaar Maltese: LL Milied Lt-tajjeb Manx: Nollick ghennal as blein vie noa Maori: Meri Kirihimete Marathi: Shub Naya Varsh Navajo: Merry Keshmish Norwegian: God Jul, or Gledelig Jul Occitan: Pulit nadal e bona annado Papiamento: Bon Pasco Papua New Guinea: Bikpela hamamas blong dispela Krismas na Nupela yia i go long yu Pennsylvania German: En frehlicher Grischtdaag un en hallich Nei Yaahr! Peru: Feliz Navidad y un Venturoso Año Nuevo Philipines: Maligayan Pasko! Polish: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia or Boze Narodzenie Portuguese:Feliz Natal Pushto: Christmas Aao Ne-way Kaal Mo Mobarak Sha Rapa-Nui (Easter Island): Mata-Ki-Te-Rangi. Te-Pito-O-Te-Henua Rhetian: Bellas festas da nadal e bun onn Romanche: (sursilvan dialect): Legreivlas fiastas da Nadal e bien niev onn! Rumanian: Sarbatori vesele Russian: Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva is Novim Godom Sami: Buorrit Juovllat Samoan: La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou Sardinian: Bonu nadale e prosperu annu nou Serbian: Hristos se rodi Slovakian: Sretan Bozic or Vesele vianoce Sami: Buorrit Juovllat Samoan: La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou Scots Gaelic: Nollaig chridheil huibh Serb-Croatian: Sretam Bozic. Vesela Nova Godina Serbian: Hristos se rodi. Singhalese: Subha nath thalak Vewa. Subha Aluth Awrudhak Vewa Slavomacedonian: Sreken Bozhik Slovak: Vesele Vianoce. A stastlivy Novy Rok Slovene: Vesele Bozicne. Screcno Novo Leto Spanish: Feliz Navidad Swedish: God Jul and (Och) Ett Gott Nytt År Tagalog: Maligayamg Pasko. Masaganang Bagong Taon Tami: Nathar Puthu Varuda Valthukkal Trukeese: (Micronesian) Neekiriisimas annim oo iyer seefe feyiyeech! Thai: Sawadee Pee Mai Turkish: Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun Ukrainian: Srozhdestvom Kristovym Urdu: Naya Saal Mubarak Ho Vietnamese: Chung Mung Giang Sinh Welsh: Nadolig Llawen Yugoslavian: Cestitamo Bozic Yoruba: E ku odun, e ku iye'dun!.

2008/12/24

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Χρόνια Πολλά σε όλους. Εύχομαι η Γέννηση του Χριστού να μας χαρίσει Ειρήνη, Υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Nakos

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τις ευχές μου στους φίλους μου και συγγραφείς της σελίδας των οποίων τα προφίλ βλέπετε στα αριστερά κάτω απο τα βίντεο του you Toube .. Ακολουθούν τα ονοματεπώνυμα τους και οι περιοχές όπου βρίσκονται ώστε να τους γνωρίσετε και εσείς καλύτερα..

Επίσης οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους (email) ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους..

Εντάξει … εντάξει, με πείσατε. Θα δώσω και σταθερά τηλέφωνα για ποιο άμεση επικοινωνία..

Χρόνια Πολλά και καλά.. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους.

ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΒΑΚΟΛΟΓΟΣ

Ανασκόπηση του 2008!!!

24 Δεκεμβρίου του 2008 - Μας μένουν δηλαδή 7 μέρες μέχρι να μας αποχαιρετήσει αυτό το έτος! Τι χρονιά και αυτή? Γεμάτη γεγονότα, εκπλήξεις και ανατροπές, άλλα με θετικό και άλλα με αρνητικό αποτέλεσμα. Δε μιλάμε βέβαια μόνο για τον χώρο της Showbiz , αλλά γενικότερα για τον κόσμο. Ας δούμε τα βασικότερα γεγονότα κάθε μήνα ξεχωριστά: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ • Το ευρώ, νόμισμα της Κύπρου. • Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους στη Γερμανία και τη Γαλλία. • "Φόρο μόλυνσης" που κυμαίνεται απο 2 εώς 10 ευρώ στο Μιλάνο, για όσα αυτοκίνητα εισέρχονται στο κέντρο της πόλης. • Το "στιγμιαίο" λάθος του Πασχάλη. Πρώτο θέμα για μήνες (ακόμη και σήμερα) σε όλες τις μεσημεριανές και όχι μόνο εκπομπές. • Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λίγκα. • Πτώση για τα 2 μεγάλα κόμματα και άνοδο των μικρών κομάτων δείχνει η Metron Analysis. • Χιόνι μετά από 100 χρόνια στη Βαγδάτη. • Αποσύρθηκε από τον κόσμο της μόδας ο Βαλεντίνο. • Τετραήμερο πένθος για το θάνατο του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη. • 21 νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματισμένοι μετά την έκρηξη σε πολυώροφο κτήριο στην κωνσταντινούπολη. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ • Η Κάρλα Μπρούνι καο ο Νικολά Υαρκοζί είναι ζευγάρι. • Τραγούδι των Beatles μεταδίδεται στο διάστημα. • Δεν προκαλούν καρκίνο τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με έρευνα στην Ιαπωνία. • Ο μητροπολίτης Θηβών και Ληβαδειάς Ιερώνυμος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. • Δύσκολες ώρες για την Μαριέτα Γιαννάκου. • Αλλαγή προέδρο του ΣΥΝ. Με 70% των ψήφων εκλέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. • Χιόνιζει στην Αθήνα με αποτέλεσμα να κλείσει το <<Ελευθέριος Βενιζέλος>> • Κατατέθηκε η πρόταση Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας. • Ολική έκλειψη στις 05.01, ορατή και στη Ελλάδα. • Ο Χριστόφιας νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. • Η ταινία <<Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατος>> αποσπά 4 βραβεία Όσκαρ. • Η Καλομοίρα με το θα εκπρωσοπήσει την Ελλάδα στη Eurovision. ΜΑΡΤΙΟΣ • Ανοδος του ΣΥΡΙΖΑ με 18,4% σύμφωνα με την εταιρία Kαπα Research. • Πρωταθλητές στο σεξ οι Έλληνες. • Ο Μακειν πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. • Βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. • Περισότεροι από 200 πλαστόι συνταξιούχοι αποκάλυψε το Υπουργείο Οικονομικών. • Πουλήθηκε ο ΟΤΕ κατά 20% στη Deutsche Telekom • Ο Γιάνης Ραγκούσης νέος γραμματέας του Πασοκ. • Κυπελούχος Ελλάδος ο Παναθηναικός στο μπάσκετ. • Ανθρωποι σε όλο τον κόσμο έκλεισαν τα φώτα για μία ώρα , εκφράζωντας την ανυσηχία τους για την αυξηση της θερμοκρασίας. • Τελετή παράδοσης τις φλόγας στα χέρια των Κινέζων. ΑΠΡΙΛΙΟΣ • Αυξηση 4,5% σε μισθούς και 5% σε συντάξεις. • Θύμα εκβιασμού ο Ζαχόπουλος σύμφωνα με την απολογία του. • 11 ντοπαρισμένοι αθλητές στην άρση βαρών. • Με κάταγμα νοσηλέυτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του. • Συμφωνία με Ρωσία για τον αγωγό South Stream ΜΑΙΟΣ • Ενοχλημένη η ΗΠΑ για τη συμφωνία Ελλάδας και Ρωσίας • Στους 100 ισχυρούς του κόσμου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος • Δολοφονία οδηγού στη θεσσαλονίκη από νεαρό. • Νικητής Νέων Μουσικών της Eurovision ο Διονύσης Γραμμένος • Σεισμός 7,8 ρίχτερ στην Κίνα με 8.500 νεκρούς • Κακοηθή όγκο στον εγκέφαλο διέγνωσαν οι γιατροί στον Εντουαρντ Κένεντι. • Απόσυρση των ηλιαλαίων από ολόκληρη την αγορά. • Τρίτη η Ελλάδα στη Eurovision με την Καλομοίρα και το > • Πρώτη η Ρωσία στον ίδιο διαγωνισμό με τον Dima Bilan. ΙΟΥΝΙΟΣ • Αιματηρές εκλογές στα Σκόπια. • Παγκόμσιο ρεκόρ στα 100 μέτρα από τον Μπολτ. • Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρεισμα του ο ταλαντούχος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος. • Εγκαταλείπει η Χίλαρί Κλιντον την προεδρία των ΗΠΑ και στηρίζει Ομπάμα. • Με το όνομα Ολυμπικαόι αγώνες βαφτίστηκαν 4.500 παιδιά στην Κίνα. • Εξιτήριο πήρε ο Χρήστος Ζαχόπουλος μετά από 4 μήνες νοσηλείας. • Η Ισπανία νίκησε τη Γερμανία με 1-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. • Ρεκόρ η τιμή πετρελαίου, πάνο από 140 δοάριο το βαρέλι. ΙΟΥΛΙΟΣ • Στα 147 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο. Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. • Επιστολή από τα Σκόπια παρέλαβε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. • Ο Σάκης Ρουβάς θα εκπρωσοπήσει την Ελλάδα και πάλι στη Eurovision. • Ο Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό. • Αγριος ξυλοδαρμός Αυστραλού τουρίστα σε νυχτερινό κέμτρο στη Μύκονο. • Προφυλακιστέος ο 30χρονος Γεωργιανός, που ομολόγησε τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. • Όλα τα μεσημεριανά ασχολούνται με την μεταγραφή του Μουτσινά και τις Ζαρίφη στον ΑΝΤ1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ • Η οικογένεια του άτυχου Αυστραλού δωρίζει τα όργανα του παιδιού τους για μεταμοσχευσεις. • Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων του μπάσκετ. • Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο • Συμετοχέχουν 204 χώρες. • Πολεμος Γεωργίας και Ρωσίας . • Τούρκικη μύνηση στον Βαρθολομαίο. • Ασημένιος ο Αλέξανδρος ΝΙκολαιδης στο ταε κβο ντο. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ • Δεσμεεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ηγούμενοτ Εφραίμ και της Μονής Βατοπεδίου. • Μειώθηκε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και Πασοκ. • Πρώτο το Πασόκ στην πρόθεση ψήφου δίχνει η Metron analyis • Πτώχευση της Lehman Brothers . • Παραιτήση της Μάρας Ζαχαρέα από τις δραστηριότητες τις ώς δημοσιογράφος. • Η Μαντόνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χιλιάδες θαυμαστές τις στο ΟΑΚΑ. • Εκτός ΝΔ ο Σταύρος Δαιλάκης. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ • Η πιο ακριβωπληρωμένη συγγραφέας είναι η Τζόαν Κ. Ροουλινγκ. • Το MTV και στην Ελλάδα. • Αρχισε η νέα τηλεοπτική σεζόν. • Μουτσινάς -Ζαριφη στον πρωινό καφέ. • Η Μελέτη στο Star και ο Λιάγκας στην ψυχαγωγία του mega • Προβάδισμα του Πασόκ κατά 1,5 μονάδες έναντι της ΝΔ. • Παραιτείται ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ • Ο Ομπάμπα νικητής των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. • Η ΠΓΔΜ προσφέυγει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας. • Κατατλιθεται στη Βουλη ο προυπολογισμός για το 2009. • Λύθηκε ο γάμος της Μαντόνα και του Γκαι Ρίτσι. • Συνεχής άνοδος για τον Λάκη και την Πολυκατοικία του mega • Πρώτο το κεντρικό δελτίο έιδήσεων του Μεγάλου καναλιού...άνοδος του Alter. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ • Η Χίλαρι Κλίντον διορίστηκε Υπουργός εξωτερικών από τον Ομπάμα. • Με 15 εκατ για κάθε ρόλο η Αντζελίνα Τζολί. • Ειδικός Φρουρός πυροβολεί και σκοτώνει των 16 χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. • Επεισόδια σε ολόκληρη την Ελλάδα. • Η Ελβετία το 25 κράτος της Ευρώπης. • Η Ξένια Σουκίνοβα εκλέγεται Μις κόσμος στο διαγωνισμό ομορφιάς. • Εισβολή στο κτήριο της ΕΡΤ από ομάδα διαδηλωτών. • Δολοφονία του επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη μπροστά στα μάτια της Αγγελική Ηλιάδη. • Επιστροφή του Λαζόπουλου μετά από αρκετό καιρό απουσίας. • Πρόσωπο του 2008 σύμφωνα με το περιοδικο Τimes ο Μπάρακ Ομπάμα. • Προβάδισμα του Πασόκ με μεγάλη διαφορά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την Πέμπτη 25/12 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της χώρας θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κυρίως στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, στα νησιά του Β. Αιγαίου και κατά τόπους στην Εύβοια. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν νωρίς το πρωί στην Ανατολική κυρίως Αττική και στα νησιά του Α. Αιγαίου. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Την Παρασκευή 26/12 και από τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί με τάσεις ενίσχυσης τη νύχτα στα 7 μπ. και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι έντασης 8 - 9 μπ. θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το διήμερο Σάββατο 27/12 και Κυριακή 28/12 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με κατά τόπους και κατά περιόδους πολύ ισχυρές βροχές, καταιγίδες πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Νότιας κυρίως χώρας και ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις αναμένεται επίσης να εκδηλωθούν σε αρκετά πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας (πιθανόν και στη Θεσσαλονίκη). Οι πολύ θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα διατηρηθούν έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, με την έντασή τους να φτάνει πιθανόν τοπικά και τα 10 μπ. Παράλληλα ενίσχυση θα παρουσιάσουν την Κυριακή οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Β. Αιγαίο και θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μπ. Τονίζεται ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας και έντασης των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο, οι εκδρομείς θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης προσοχή χρειάζεται να επιδειχθεί στην περιοχή του Ιονίου, όπου οι άνεμοι θα πνέουν με ιδιαίτερα αυξημένες εντάσεις και με παρατεταμένη διάρκεια.

Νέος Δίσκος για τους Goin ‘Through REVISITED BEST OF

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ TRACK

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΚΛΕΨΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 2.5 ΕΤΩΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Έκλεψε αυτοκίνητο ενώ μέσα υπήρχε ένα αγοράκι 2.5 ετών..

Το συμβάν συνέβη σήμερα το πρωί στο Ρετζικι Θεσσαλονίκης, μητέρα με τα 2 της παιδιά σταμάτησε το αυτοκίνητο και κατέβηκε με το μεγαλύτερο παιδί για την φυσική του ανάγκη.. Ο άγνωστος άρπαξε το αυτοκίνητο το οποίο ήταν αναμμένο και εξαφανίστηκε , ενώ μέσα ήταν ο μικρός 2.5 ετών..

Τελικά το μεσημέρι στις 1.30 υπήρξε αίσιο τέλος αφού ο ληστής άφησε το αυτοκίνητο με το παιδί σε σημείο όπου και βρέθηκε..

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....