2008/12/17

Η ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Κρίσιμα ερωτήματα εξακολουθούν να προκύπτουν, παρά τη βαλλιστική εξέταση της βολίδας που σκότωσε το 15χρονο Α. Γρηγορόπουλο. Ακόμη και αν τελικά αποδειχθεί ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε, το γεγονός αυτό ενδεχομένως να μην αποκλείει δόλο και πρόθεση εκ μέρους του δράστη.

Από χθες το πρωί είναι έτοιμο το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης της σφαίρας που σκότωσε τον άτυχο Αλέξη Γρηγορόπουλο και σήμερα πρόκειται να παραδοθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση της βολίδας έδειξε ότι η μία πλευρά της είναι κτυπημένη, πράγμα που σημαίνει ότι η βολίδα προσέκρουσε σε σκληρό αντικείμενο, πριν κτυπήσει το θύμα.

Τα στοιχεία αυτά, αν αληθεύουν, συμπίπτουν με το πόρισμα του ιατροδικαστή Χ. Λευκίδη, ο οποίος ανέφερε ότι η πορεία της βολίδας ήταν από πάνω προς τα κάτω, άρα υπήρξε γωνία πρόσκρουσης.

Κατά την εξέταση ήταν παρόντες τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά του θύματος, αλλά και από την πλευρά των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών.

Και χημική εξέταση στο «Δημόκριτο»

Στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος», η βολίδα υπεβλήθη και σε χημική εξέταση, κατά την οποία εντοπίστηκαν «επίκτητα» υλικά, πιθανότατα από σοβά ή τσιμέντο, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογενείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πιστεύουν πως η βολίδα εισήλθε στο σώμα του 15χρονου μάλλον από τα πλάγια και όχι από πάνω προς τα κάτω και ότι τα «επίκτητα» υλικά που βρέθηκαν πάνω της δεν είναι άσφαλτος, μάρμαρο ή μέταλλο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη zougla.gr ότι το επόμενο βήμα είναι η βλητική εξέταση και αυτοψία στην οδό Τζαβέλλα, για να αποδειχθεί πού ακριβώς χτύπησε η σφαίρα, από ποια απόσταση βλήθηκε και πού στόχευε ο δράστης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συλλογή υλικών από το σημείο του περιστατικού, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση με τα υλικά που βρέθηκαν πάνω στη βολίδα.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, ακόμη και αν τελικά αποδειχθεί ότι η σφαίρα του ειδικού φρουρού εξοστρακίστηκε, αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται ο δόλος ή η πρόθεση εκ μέρους του δράστη, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο ο σκοπευτής να αστοχήσει, όμως η σφαίρα να εξοστρακιστεί και τελικά να κτυπήσει το στόχο.

Ο κάλυκας

Εν τω μεταξύ, ο ανακριτής απέστειλε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας έναν κάλυκα σφαίρας, τον οποίο παρέδωσε μία γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι τον βρήκε στην οδό Βαλτετσίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχεται από το όπλο του ειδικού φρουρού και αν συνδέεται με το θάνατο του 15χρονου.

Η γυναίκα εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ανακριτή, παραδίδοντας τον κάλυκα, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πότε ακριβώς βρέθηκε. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται για σφαίρα από το όπλο του ειδικού φρουρού, τότε θα είναι η τρίτη σφαίρα που βρέθηκε, κάτι που φαίνεται να ενισχύει τους ισχυρισμούς του, αφού μιλάει για τρεις πυροβολισμούς.

Αντίθετα, οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν στις καταθέσεις τους για δύο πυροβολισμούς και επιμένουν ότι η συμπεριφορά των παιδιών προς τους ειδικούς φρουρούς δεν ήταν απειλητική, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν παρατήρησαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα εναντίον τους. Επίσης, χαρακτηρίζουν ως προκλητική τη συμπεριφορά των ειδικών φρουρών προς τα παιδιά.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Αυστριακή, που τράβηξε το βίντεο, που αποτύπωσε το περιστατικό, ο ένας αστυνομικός επέδειξε τα γεννητικά όργανά του και είπε δυνατά τη φράση «ελάτε ρε μουν…» ή κάτι τέτοιο. Στην ουσία, προσέθεσε, τους προκαλούσε να κατευθυνθούν προς αυτόν.

Η γυναίκα αναφέρει επίσης ότι είδε και τους δύο αστυνομικούς να βγάζουν τα όπλα από τη θήκη και να τα προτάσσουν σε ευθεία γραμμή, σημαδεύοντας ευθεία εμπρός.

Ωστόσο, ο ιδιωτικός υπάλληλος που βρισκόταν στην καφετέρια «Μύλος», υποστηρίζει ότι στο οπτικό πεδίο του, είχε μόνον ένα αστυνομικό, τον οποίο και είδε να πυροβολεί σε ευθεία γραμμή δύο φορές συνεχόμενα.

πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....