2008/12/21

Η απάντηση της Μάνης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Το παρακάτω άρθρο βρήκαμε στο ιντερνετ και χωρίς καμιά θέση από την δική μας πλευρά σας το παρουσιάζουμε.. (Στο τέλος του Άρθρου υπάρχουν αριθμοί λογαριασμού τραπέζης για τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο που εμείς εσκεμμένα αφαιρέσαμε με απόλυτα δική μας απόφαση).

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το πλήρες άρθρο(μαζι με τους λογαριασμους) πατώντας εδώ.

Το Αρθρο

Τα γεγονότα είναι λίγο - πολύ γνωστά και τραγικά. Ο καθένας μας δίνει, βάσει των δεδομένων που έχει αλλά και των απόψεών του, τη δική του ερμηνεία για όλο αυτό το σκηνικό καταστροφής που στήθηκε για πολλές μέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα, "πάνω" απ' τον αδικοσκοτωμένο έφηβο Αλέξη, στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, το Σαββατόβραδο της 6ης Δεκεμβρίου. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός και πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ήταν ο συμπατριώτης μας Επαμεινώνδας Κορκονέας (απ' το Εξωχώρι της Έξω Μάνης).

Ήδη προφυλακισμένος, και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αντιμετωπίσει ένα βαρύ κατηγορητήριο (άσχετα αν αποδειχθεί ή όχι ότι ο πυροβολισμός του είχε ή δεν είχε στόχο το 15χρονο παλληκάρι, αλλά να υπήρξε τελικά εξοστρακισμός της σφαίρας). Ο 37χρονος άτυχος συμπατριώτης μας, βιοπαλαιστής, με σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, φαίνεται να τελείωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν δικαιούται φυσικά καμία σύνταξη ή αποζημίωση για τα εννιά χρόνια που υπηρέτησε στην ΕΛΛ.ΑΣ. και βεβαίως θα στερήσει ποιός ξέρει για ποιό χρονικό διάστημα και τη φυσική του παρουσία στο πλευρό τής οικογένειάς του. Πίσω του όμως υπάρχει μια σύζυγος -επίσης Μανιατοπούλα, από χωριό της Έξω Μάνης- η οποία δεν εργάζεται και τρία ανήλικα τέκνα - επτά, πέντε και τεσσάρων ετών! Τώρα λοιπόν η "Αδούλωτη Μάνη" κρίνει πως είναι η δική μας ώρα. Και οι δικές μας ευθύνες. Όλων των όπου γης Μανιατών και Μανιατισσών, όλων των ευαίσθητων Ελλήνων. Τα παιδιά της οικογένειας Κορκονέα είναι τα δικά μας παιδιά, είναι τρία Μανιατόπουλα, τρία Ελληνόπουλα που δεν φταίνε σε τίποτα. … Τρία ανήλικα Μανιατόπουλα που πρέπει να αγκαλιάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ για να μεγαλώσουν με αγάπη και στοργή, περήφανα και μανιάτικα, κι απ' ότι μάθαμε θα βρεθούν στην πατρώα γη μας. Μέλημά μας αυτό να γίνει με τους καλλίτερους όρους. Τουλάχιστον να μην προβληματιστεί η Μητέρα τους για το ψωμί και το γάλα τους. Μπροστά μας είναι Άγιες ημέρες. Δεν σκεφτήκαμε τίποτα καλλίτερο απ' την πρωτοβουλία να ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό, στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ, κατάστημα Γυθείου), την 17η Δεκεμβρίου 2008, λογαριασμό που θα καταργηθεί σε τριάντα μέρες, την 15η Ιανουαρίου 2009, οπότε και την επομένη, Παρασκευή 16η Ιανουαρίου 2009, θα παραδώσουμε την επιταγή στην οικογένεια, στα χέρια της Μητέρας, το όποιο συνολικό ποσό καταθέσει η αγάπη και η ευαισθησία σας. Στο διάστημα αυτό καμία ανάληψη χρημάτων φυσικά δεν θα γίνει από κανέναν και το καταργηθέν βιβλιάριο (ή τα βιβλιάρια) ταμιευτηρίου της ΕΤΕ (τα οποία θα μπορεί φυσικά όποιος επιθυμεί να ελέγξει οποιαδήποτε στιγμή), την 16η Ιανουαρίου 2009 θα παραδοθούν κι αυτά στην δοκιμαζόμενη οικογένεια Κορκονέα. Στο λογαριασμό ΕΤΕ -που ανοίχθηκε στο όνομα του εκδότη μας Γεωργίου Π. Δημακόγιαννη, του εκλεκτού συμπατριώτη μας ιατρού Γεωργίου Β. Λουκάκου και άλλων ντόπιων συμπατριωτών μας, κι όχι σε κάποια "επίσημη" ερανική επιτροπή που θα 'θελε μέρες γραφειοκρατικής διαδικασίας για τη σύστασή της.

1 σχόλιο:

  1. Καλημερα σας.
    Κατα τυχη επεσα σε σας γιατι και εγω στο δικο μου μπλογκ ανεβασα το ιδιο αρθρο.
    Με την διαφορα οτι εγω πηρα θεση και καλεσα ολους να δειξουν συμπαρασταση.
    Χαρηκα πολυ που σας γνωρισα, ειμαι και εγω Λακωνας αν και ζω μονιμα στην Ιταλια.
    Καλη Χρονια πατριωτες, και ευχομαι καθε προοδο και ευημερια στα ωραια μερη σας που μου λειπουν παρα πολυ. Εγω ειμαι απο την Σπαρτη γυιος πατερα απο την ριβιωτισσα και μητερας απο το τσουνι(κοκκινοραχη).
    Ζητω η λακωνικη καρδια και το λακωνικο φιλοτιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....