2008/12/05

Θρίλερ με την απαγωγή γνωστού καρδιολόγου

Ώρες αγωνίας ζουν τα μέλη μιας οικογένειας στην περιοχή της Βάρης, αφού χθες βράδυ, μετά από ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στο σπίτι τους, οι ληστές απήγαγαν τον 51χρονο Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλο, γνωστό καρδιολόγο της Αττικής, που εργάζεται στο ΙΚΑ Παγκρατίου και διατηρεί ιατρείο στην ίδια περιοχή.

Το χρονικό της ληστείας και της απαγωγής

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22:00. Ο πεθερός του 51χρονου, ο οποίος είχε επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας, έφυγε και η κόρη του έκανε το τραγικό λάθος να ξεχάσει να κλειδώσει την εσωτερική πόρτα του γκαράζ. Τρεις άνδρες άρπαξαν την ευκαιρία και εισέβαλαν στο σπίτι.

Ο ένας έμεινε στον εξωτερικό χωρό και οι δύο μπήκαν μέσα, κρατώντας στα χέρια τους όπλα και ασυρμάτους. Εκεί αφού ακινητοποίησαν τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του γιατρού –ένα αγοράκι 11 ετών και ένα κοριτσάκι 12 ετών-, τους έδεσαν και τους φίμωσαν.

Στη συνέχεια απαίτησαν από τη σύζυγο του καρδιολόγου να τους πει πού βρίσκονταν τα χρήματα και τα κοσμήματα. Η γυναίκα αρνήθηκε και τότε, σύμφωνα με τις καταθέσεις, χτύπησαν τον 11χρονο γιο της.

Τελικά οι ληστές εντόπισαν την κρύπτη με τα τιμαλφή της οικογένειας και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, μια τηλεόραση, γούνες και άλλα αντικείμενα αξίας από το σπίτι, όπως επίσης και ένα μπουκάλι ουίσκι. Στη συνέχεια περίμεναν τον καρδιολόγο να επιστρέψει.

Στις 23:30 τα ξημερώματα ο ένας δράστης ο οποίος είχε παραμείνει εκτός σπιτιού ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου ότι ήρθε ο γιατρός. Οι δύο ληστές αφού κλείδωσαν τη γυναίκα και τα παιδιά στην τουαλέτα του σπιτιού, αιφνιδίασαν τον γιατρό, τον οδήγησαν με την απειλή όπλου στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τον ίδιο και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.

Μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας έξω και μέσα στο σπίτι του γνωστού καρδιολόγου

Η σύζυγος του καρδιολόγου στις 3:30 τα ξημερώματα κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε αμέσως τόσο τον αδελφό της όσο και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσαν η σύζυγος και τα παιδιά του απαχθέντα γιατρού οι απαγωγείς φορούσαν κουκούλες, κάλτσες πάνω από τα παπούτσια τους για να μην αφήσουν ίχνη, ήταν μυώδεις, ενώ ο ένας μιλούσε πολύ καλά ελληνικά και ήταν ευγενικός, ενώ ο δεύτερος, που ήταν αυτός που χτύπησε το ένα από τα δύο παιδιά, χρησιμοποίησε βία και μιλούσε σπαστά ελληνικά.

Η μονοκατοικία είχε συναγερμό η οικογένεια ωστόσο είχε ξεχάσει να τον ενεργοποιήσει.

Η οικιακή βοηθός και τα καμένα αυτοκίνητα

Όπως δήλωσε στη zougla.gr o κ. Κώστας Βερτούδος, γείτονας του γιατρού, το πρωί βρέθηκε από αστυνομικούς καμένο το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, μάρκας BMW στην περιοχή της Εκάλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς και το δεύτερο αυτοκίνητο του καρδιολόγου, στην περιοχή Φασκομηλιά, στα πρώτα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Η γυναίκα του γιατρού κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο άντρας της άφησε το πορτοφόλι στο σπίτι, γεγονός που διαψεύδει τις πληροφορίες ότι έχουν γίνει δύο αναλήψεις από ΑΤΜ από τους λογαριασμούς του καρδιολόγου.

Η κυρία Αθηνά, που μένει στην πολυκατοικία όπου διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο ο Επαμεινώνδας Γερασιμόπουλος και τον γνωρίζει από παιδί, μιλάει στη zougla.gr για τον καρδιολόγο, την οικογένειά του, αλλά και την οικιακή βοηθό από τη Γεωργία που επί χρόνια καθάριζε το σπίτι της οικογένειας στην Βάρη. Η κυρία Καίτη ζήτησε άδεια δύο μηνών για να πάει στην πατρίδα της. Έφυγε μόλις πριν πέντε ημέρες, την Κυριακή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αναζητείται και η οικιακή βοηθός.

Σημαντική είναι και η κατάθεση της σύζυγου του 51χρονου, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από τους ασυρμάτους άκουγε μια γυναικεία φωνή, χωρίς όμως να είναι σε θέση να την αναγνωρίσει.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της απαγωγής. Μέχρι στιγμής πάντως οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του 51χρονου. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδοχόμενα, ακόμη και οι απαγωγείς να έχουν δολοφονήσει τον γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....