2008/12/19

Κράτησαν μυστική τουρκική πρόκληση στην Άνδρο

Σκηνικό θερμού επεισοδίου με επικίνδυνη πτήση τουρκικών F-16 δίπλα σε 16 ελληνικές φρεγάτες και πυραυλακάτους που εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά στον αέρα ανοιχτά της Άνδρου, επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα την περασμένη Τρίτη, αλλά κρατήθηκε μυστικό από την κυβέρνηση! Για την απομάκρυνση των δύο F-16 που είχαν εισβάλει στο δεσμευμένο από την Ελλάδα Πεδίο Βολής Άνδρου δημιουργώντας συνθήκες ατυχήματος, ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη γραμμή» εκτάκτου ανάγκης μεταξύ των στρατηγείων των δύο Πολεμικών Αεροποριών, ενώ ειδοποιήθηκε και το ΝΑΤΟ. Η τουρκική πρόκληση, που έγινε την επομένη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης στον Άγιο Ευστράτιο την οποία δεν ήθελε η Άγκυρα, συνεχίστηκε χθες με ιδιαίτερα χαμηλή πτήση τεσσάρων F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι και ενώ την ίδια ώρα επισκεπτόταν την Κω ο υφυπουργός Άμυνας κ. Γ. Πλακιωτάκης, για τα «χρόνια πολλά» με τους στρατιώτες! Μάλιστα, ο κ. Πλακιωτάκης επρόκειτο να επισκεφθεί το Φαρμακονήσι αλλά η επίσκεψη ματαιώθηκε μερικές ώρες νωρίτερα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Για την υπερπτήση έγινε αμέσως διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών.

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΣΤΗ ΚΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2001 ΩΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ. ΜΕΣΑ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΓΥΡΙΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΣΙΡΟ. ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΤΟΥ 1996 ΠΟΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΒΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΜΙΣΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΙΛΙ ΒΟΡΕΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2001. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΦΟΒΕΡΗ, ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ.
    ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2009 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.
    ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟΤΕ ΕΧΑΣΑΝ ΗΡΩΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ. ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΑΓΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
    ΑΘΑΝΑΤΟΙ

    ΔΑΝΑΟΣ, ΑΣΤΕΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....