2008/12/15

Οι φίλοι του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μίλησαν για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του στον ΕΤ.Κ:

"Πυροβόλισε με το χέρι στην ευθεία"

«Ημαστε δέκα παιδιά στη Μεσολογγίου. Δεν υπήρχαν τριάντα άτομα που λένε. Είχαμε πάει πριν για καφέ. Ολα έγιναν πέντε λεπτά μετά τον καφέ», συμπληρώνει ο Λευτέρης Τ., που γνώρισε τον Αλέξη πριν από έξι μήνες. Φίλος του «Gregory», όπως τον αποκαλεί, ήταν κι ο Φώτης: «Είχαμε πάει στο καινούργιο καφέ στην Κωλέττη, εγώ δεν πίνω καφέ, ήπια πορτοκαλάδα. Μετά πήγαμε στο γκαράζ -όχι γκαράζ, ξέρεις, το πάρκινγκ στη Μεσολογγίου- να κάνουμε μια πλάκα. Πιάναμε τις εξατμίσεις και μουτζουρώναμε τις μούρες μας… Καθόμασταν Τζαβέλλα και Μεσολογγίου και ακούσαμε τα παιδιά: “Μπάτσοι, μπάτσοι”. Λένε ότι τους είχαμε ρίξει πέτρες και μπουκάλια. Εμείς δεν είχαμε ρίξει τίποτα. Ημασταν 15 άτομα. Μερικοί άδειασαν εκείνη την ώρα τις μπίρες και κράτησαν τα μπουκάλια. Πέταξαν ένα μπουκάλι μπίρας και δύο πλαστικά μπουκάλια νερού».

Οι αστυνομικοί είχαν επιστρέψει πεζοί. Ο Λευτέρης θυμάται ότι «ξανακούμε φωνές, βλέπουμε πεζούς τους αστυνομικούς να συνεχίζουν να βρίζουν και να προκαλούν: “Ελάτε εδώ, αν τολμάτε” κι αρχίζουν να βρίζουν. Λένε, λένε βρισιές. Πέταξαν μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ο Αλέξανδρος με άλλα παιδιά αρχίζει να ανεβαίνει». Την ίδια ώρα, λίγο πιο κάτω, Λόντου και Μεσολογγίου, ένας άλλος φίλος τους, ο Γιώργος, κατεβαίνει από το ποδήλατό του για να δει τι πρόβλημα έχει και δεν προχωράει.

«Και ακούει τη χειροβομβίδα κρότου λάμψης που μας πετάξανε. Αυτός δεν είδε τον πυροβολισμό. Είδε όμως μια διμοιρία κρυμμένη στο πάρκινγκ στη Χαριλάου Τρικούπη. Και ένα τζιπάκι στην Ιπποκράτους να τρέχει με χίλια και να σταματάει εκεί. Είχαν έρθει να πυροβολήσουν ή να μαζέψουν κόσμο;»

Ο Ηλίας, ο Λευτέρης και ο Φώτης θυμούνται το διάλογο αστυνομικών και παιδιών, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό.

- «Ελάτε εδώ», είπαν οι αστυνομικοί. - «Γιατί, τι θα κάνεις, θα με πυροβολήσεις;» απάντησε ο Αλέξανδρος. - «Ελάτε να μας διώξετε», συνέχισαν οι αστυνομικοί. - «Φύγετε από δω. Τι θέλετε;» αντέτειναν τα παιδιά.

Ο Λευτέρης συνεχίζει: «Κάποιος τους πέταξε ένα μπουκάλι, πλαστικό. Ο αστυνομικός έχει το όπλο στο χέρι, σημαδεύει και βαράει. Στον τελευταίο πυροβολισμό σημάδεψε κανονικά…» λέει ο Ηλίας και κάνει την κίνηση με το χέρι του: «Ετσι, με το χέρι στην ευθεία».

«Μετά τον είδα που πυροβόλησε. Επεσε κάτω ο Αλέξανδρος, έβγαλε μια κραυγή πόνου, ένα “αχ” άκουσα εγώ, έπεσε κάτω ο Αλέξης. Δεν κατάλαβα ότι είχε χτυπήσει από κανονική σφαίρα. Νόμιζα ότι είχε χτυπήσει από πλαστική, από αεροβόλο, ότι έφαγε πέτρα. Μετά είδα τους αστυνομικούς, που γύρισαν πλάτη και έφυγαν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είδαν ότι το παιδί είχε πέσει κάτω. Μετά ένα παιδί έπιασε τον Αλέξανδρο και τον έσυρε από τους ώμους. Είχε για λίγο τις αισθήσεις του».

πηγη E-apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....