2008/12/28

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας, τους 228 φτάνουν μέχρι τώρα οι νεκροί

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη λήξη της εξάμηνης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε 30 πυραύλους εναντίον στόχων στην Λωρίδα της Γάζας, σκορπίζοντας το θάνατο.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς αλλά και από ιατρικές πληροφορίες, το Ισραήλ βομβάρδισε ένα τέμενος αργά το Σάββατο, στην Λωρίδα της Γάζας και τονίζει ότι υπάρχουν 2 θύματα από τη συγκεκριμένη επίθεση, ενώ Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για αυτήν την πληροφορία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τις χερσαίες και θωρακισμένες δυνάμεις του κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όπως μετέδωσε το Ισραηλινό ραδιόφωνο αλλά και ειδησεογραφικές πηγές. Ο εκπρόσωπος πάντως του Ισραηλινού στρατού, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενίσχυσης των δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, Ισμαήλ Χανίγια, σε μήνυμά του προς τους Παλαιστίνιους ορκίστηκε ότι η Γάζα ποτέ δεν θα παραδοθεί στο Ισραήλ, όποιες δυνάμεις κι αν χρησιμοποιηθούν εναντίον του εδάφους της. «Υπάρχει παντού αίμα, υπάρχουν τραυματίες και μάρτυρες σε κάθε σπίτι και σε κάθε δρόμο. Η Γάζα σήμερα είναι στολισμένη με αίμα ... Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι μάρτυρες και περισσότεροι τραυματίες αλλά η Γάζα ουδέποτε θα αλωθεί, ουδέποτε θα παραδοθεί», δήλωσε ο Χανίγια.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί φτάνουν τους 228, μέσα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην πόλη, μέλος της Χαμάς.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση. Την ίδια ώρα, στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα. Το Ισραήλ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις κοινότητες που γειτονεύουν με τα παλαιστινιακά σύνορα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι μόνο σε ένα κτίριο αστυνομίας, όπου διεξαγόταν τελετή αποφοίτησης, σκοτώθηκαν 40 άτομα.

Πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε την πόλη και δεκάδες αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις της Χαμάς καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα του βομβαρδισμού, παιδιά σχολούσαν από τα σχολεία.

πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....