2008/06/29

ΧΕΛΩΝΕΣ CARETA ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



Όπως γνωρίζουμε στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στις εκβολές του Ευρώτα δεξιά και αριστερά σε όλα τα παράλια έχουν επιλέξει και κάθε χρόνο γεννούν τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες careta careta..
Για τον λόγο αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο για κάποιον που συχνά κάνει την βόλτα του στην ακροθαλασσιά να δει μια χελώνα από κοντά.. Έχω δει 3 φορές μέχρι σήμερα, από το κέντρο της κυανής ακτής έως και την νέα κοίτη εκεί που ο Ευρώτας πέφτει μες στην θάλασσα..
Την πρώτη φορά δυστυχώς η χελώνα ήταν νεκρή μάλλον από κάποιο χτύπημα μιας και τα σημάδια φαίνονταν, ειδοποίησα το λιμεναρχείο Γυθείου. Την δεύτερη φορά είδα μια μέσα στην θάλασσα κοντά στην ακτή..
Πρόσφατα άλλη μια χελώνα χτυπημένη αλλά ζωντανή, εντυπωσιακά μεγάλη για κάποιον που δεν έχει δει από κοντά μιας και ξεπερνά αρκετά το 1 μέτρο και με μεγάλο όγκο αιμορραγούσε από ένα χτύπημα που είχε στο κεφάλι.. Είναι περιττό να αναφέρω πως το θέαμα είναι πολύ λυπηρό και αν το έκανε κάποιος άνθρωπος σε γεμίζει οργή..
Τηλεφώνησα στις πληροφορίες και βρήκα τον αριθμό του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία της careta που δρα και στην περιοχή μας, μου είπαν να ειδοποιήσω άμεσα το λιμεναρχείο Γυθείου.. Αυτό και έκανα, Και απ το λιμεναρχείο δεν άργησαν να έρθουν όπου και την μετέφεραν.. Ελπίζω να έζησε.. Επισυνάπτω της φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό..Στην πρωτη φωτογραφια ειναι η νεκρη και στην δευτερη η χτυπημενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....